Brzi ručak: Piletina s kremastim cherry rajčicama
Brzinski ručak ili lagana večera, pripremite ukusne pileće batke s mekim i kremastim cherry rajčicama. Jelu dodajte rižu, njoke ili tjesteninu i kompletan obrok je tu
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- 1 veći luk
- 3 šake cherry rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 1 žličica crvene paprike
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Premažite vatrostalnu posudu uljem i rasporedite po dnu prepolovljene cherry rajčice, češnjak i nasjeckani luk.
3. Prelijte maslinovim uljem.
4. Batke začinite soli, paprom, crvenom paprikom, maslinovim uljem i rasporedite ih po povrću.
5. Pecite dok rajčice ne postanu meke, a piletina pečena, oko 40 minuta.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr