Brzi proljetni rižoto s mladim lukom
Ako nemate više ideja što skuhati svojim najdražima, donosimo vam ukusni i brzi recept
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 5 komada mladog luka
- 1 vezica vrtne šparoge
- 1 limunova korica
- 200 grama Arborio riže
- 600 ml povrtnog temeljca
- voda
- 60 g grana padano
- sol
- papar
Priprema:
1. Mladi luk očistite i narežite na kolutove, a šparoge prelomite gdje prirodno pucaju i gornji dio narežite na komade dugačke 3-4 cm.
2. Na maslacu i maslinovom ulju popržite luk dok malo ne omekša, zatim dodajte šparoge i pirjajte oko 5 minuta.
3. Dodajte koricu limuna i rižu pa posolite i popaprite. Pirjajte 2-3 minute pa podlijte s trećinom temeljca.
4. Kuhajte uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca (ili vode) po potrebi sve dok riža ne omekša. Skinite s vatre i umiješajte ribani sir te poslužite. Dobar tek!
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr