Brzi proljetni rižoto s mladim lukom

Thinkstock
Ako nemate više ideja što skuhati svojim najdražima, donosimo vam ukusni i brzi recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 5 komada mladog luka
  • 1 vezica vrtne šparoge
  • limunova korica
  • 200 grama Arborio riže
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • voda
  • 60 g grana padano
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Mladi luk očistite i narežite na kolutove, a šparoge prelomite gdje prirodno pucaju i gornji dio narežite na komade dugačke 3-4 cm.

2. Na maslacu i maslinovom ulju popržite luk dok malo ne omekša, zatim dodajte šparoge i pirjajte oko 5 minuta.

3. Dodajte koricu limuna i rižu pa posolite i popaprite. Pirjajte 2-3 minute pa podlijte s trećinom temeljca.

4. Kuhajte uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca (ili vode) po potrebi sve dok riža ne omekša. Skinite s vatre i umiješajte ribani sir te poslužite. Dobar tek!

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA