Bolje ne može: Duplo čokoladni kolač obožavat će svi, a najviše klinci

Freepik
Ako žudiš za čokoladom, preporučujemo ovaj recept!
Vidi originalni članak

Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. 

Svoj kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije i tučeno vrhnje.

recept Djeca ih obožavaju: Muffini s bananom i čokoladom

Sastojci za biskvit:

  • 6 žlica maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 70 g brašna
  • 50 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • 2 žlice mlijeka

Sastojci za ganache:

  • 100 g tamne čokolade 
  • 100 g mliječne čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Otopi maslac na vatri, dodajte šećer i miješaj dok ne dobiješ pastu. Premjesti smjesu u posudu i miksaj dok se malo ne ohladi.
  3. Dodaj jaja i vaniliju i miksaj dok smjesa ne poprimi svijetlu žutu boju.
  4. Umiješaj brašno, kakao i sol i lagano izmiksaj. Na kraju ulij mlijeko.
  5. Smjesu špatulom prebaci u posudu za pečenje i zagladi. 
  6. Peci otprilike 25 minuta, a potom izvadi i pričekaj da se biskvit ohladi.
  7. Za to vrijeme pripremi ganache. Zagrij vrhnje i prelij preko nasjeckane čokolade. Pričekaj minutu, a potom izmiješaj. Ubaci maslac i miješaj dok se ne rastopi.
  8. Glatku i sjajnu čokoladnu smjesu prelij preko biskvita i premjesti na neko hladnije mjesto.
  9. Nareži i drži u zatvorenoj posudi. 

Omiljena slastica Može li bolje: Cheesecake s čokoladom

Posjeti missMAMA