Bakin klasik: Kolač od jabuka i cimeta za svaki dan
Idealan za iznenadne slatke trenutke, ovaj kolač mogao bi vas u potpunosti osvojiti. Sočan, sladak i aromatičan, a gotov nezamislivo brzo. Pomiješajte sve sastojke, dodajte šećer začinjen cimetom i navalite na divan spoj jednostavnih namirnica koji će rezultirati neodoljivim jesenskim kolačem.
Sastojci:
- 200 ml jogurta
- 7 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 3 jaja
- 400 g jabuka
- 260 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- 150 g smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 2 žlice maslaca
- prstohvat muškatnog oraščića (po želji)
Priprema:
1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
2. Pomiješaj jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, šećer, jaja.
3. Oguli i očisti jabuke. Nasjeckaj ih na komadiće i ubaci u smjesu.
4. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, oraščić i polovicu cimeta.
5. Pomiješaj suhe i mokre sastojke, a ostatak cimeta i smeđi šećer pomiješajte. Polovicu smjese stavi u kalup za pečenje, pospite mješavinom cimeta i šećera pa dodaj ostatak smjese.
6. Peci oko 45 minuta.
Dobar tek!
Potraži još recepata na missGASTRO