Bakin klasik: Kolač od jabuka i cimeta za svaki dan

Thinkstock
Brzinski umuti smjesu od tek nekoliko bazičnih sastojaka pa uživaj u sočnom biskvit kolaču
Vidi originalni članak

Idealan za iznenadne slatke trenutke, ovaj kolač mogao bi vas u potpunosti osvojiti. Sočan, sladak i aromatičan, a gotov nezamislivo brzo. Pomiješajte sve sastojke, dodajte šećer začinjen cimetom i navalite na divan spoj jednostavnih namirnica koji će rezultirati neodoljivim jesenskim kolačem.

recept Kolač od jabuka i pudinga oduševit će cijelu obitelj

Sastojci:

  • 200 ml jogurta
  • 7 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 jaja
  • 400 g jabuka
  • 260 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 2 žlice maslaca
  • prstohvat muškatnog oraščića (po želji)

Dječja prehrana Jesenski recepti s jabukama

Priprema:

1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.

2. Pomiješaj jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, šećer, jaja.

3. Oguli i očisti jabuke. Nasjeckaj ih na komadiće i ubaci u smjesu.

4. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, oraščić i polovicu cimeta.

5. Pomiješaj suhe i mokre sastojke, a ostatak cimeta i smeđi šećer pomiješajte. Polovicu smjese stavi u kalup za pečenje, pospite mješavinom cimeta i šećera pa dodaj ostatak smjese.

6. Peci oko 45 minuta.

Dobar tek!

Potraži još recepata na missGASTRO

tradicija Starinski desert za vaše mališane: Jabuke u šlafruku

Posjeti missMAMA