Za trudnice od 13. tjedna trudnoće nadalje

Thinkstock
Prehrambene potrebe žena mijenjaju se u trudnoći. Zato je tvrtka Bayer razvila dodatak prehrani Elebaby koji je posebno prilagođen potrebama trudnica u drugom i trećem tromjesečju trudnoće
Vidi originalni članak

Od 13. tjedna trudnoće potrebe trudnica za omega-3 masnim kiselinama povećavaju se jer tada počinje razvoj mozga i očiju.

Osim omega-3 masnih kiselina važni su i drugi mikronutrijenti. Elebaby ima posebnu formulu koja sadrži ukupno 18 vitamina i minerala te 200 mg omega-3 masne kiseline. Također, sadrži i poseban oblik folne kiseline Metafolin® . Biološka iskoristivost folne kiseline u tom obliku je povećana i kao takva ima optimalan utjecaj na razvoj majčinog tkiva tijekom trudnoće. 

Kako omega-3 masna kiselina koristi

Unos omega-3 masne kiseline preko majke doprinosi razvoju mozga i očiju još nerođenog djeteta. Koristan se učinak postiže ako se osim uobičajenog preporučenog dnevnog unosa od 250 mg omega-3 masne kiseline dodatno unese još 200 mg, koliko sadrži jedna kapsula dodatka prehrani Elebaby.

Visokokvalitetna omega-3 masna kiselina

Elebaby s omega-3 masnim kiselinama trudnici u drugom i trećem tromjesečju trudnoće osigurava esencijalne mikronutrijente visoke kvalitete. Izvor omega-3 masnih kiselina je riblje ulje MEG-3® proizvedeno u skladu s najvišim standardima kvalitete i pročišćenosti. 

Jedna kapsula na dan

Vitamini i minerali imaju važnu ulogu tijekom trudnoće. Važni su za rast ploda, tkiva i diferencijaciju stanica. Potrebni su za djelovanje imunološkog sustava i za zdrave kosti. Kako bi buduća majka i njeno još nerođeno dijete dobivali sve potrebne esencijalne mikronutrijente, preporučuje se uzimanje jedne kapsule dodatka prehrani Elebaby na dan, tijekom obroka. Kapsula nema neugodan okus po ribama.

Utjecaj mikronutrijenata na razvoj ploda

Omega-3 masne kiseline potiču razvoj očiju i mozga djeteta.

Rast tkiva i diferencijacija stanica

Folna kiselina doprinosi razvoju majčinog tkiva tijekom trudnoće i ima ulogu u dijeljenju stanica. Željezo i vitamini B6 i B12 imaju ulogu u tvorbi crvenih krvnih stanica.

Imunološki sustav 

Vitamini A, B6, B12, C, D i folna kiselina te bakar, željezo i selen imaju ulogu u djelovanju imunološkog sustava.

Zdravlje kostiju

Vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena, što je važno za zdrave kosti. Vitamin D pomaže u čuvanju čvrstih i zdravih kostiju.

Metafolin® je registrirana robna marka tvrtke Merck KgaA, Darmstadt, Njemačka. MEG-3® je robna marka tvrtke DSM

Posjeti missMAMA