Viralno upozorenje za buduće mame koje čekaju blizance: 'Oni su te odabrali'

Shutterstock
Ako se pripremaš za rođenje i dolazak dvije bebe kući, pomoći će ti ovaj viralan popis mame troje djece koja iz prve ruke zna kako je imati blizance
Vidi originalni članak

Kad si prvi put trudna i čekaš bebu, sigurno ćeš rado poslušati iskustva i savjete iskusnijih majki. A ako čekaš blizance, savjeti roditelja koji su to prošli mogu biti od neprocjenjive vrijednosti u tvojoj pripremi za dolazak čak dvije bebe.

Mama Heidi Hamm prije godinu dana objavila je na Facebooku post koji je postao viralan, a s kojim se mogu poistovjetiti roditelji blizanaca. Naime, ova mama podsjeća roditelje blizanaca da će sve biti u redu, unatoč raznim negativnim komentarima i pitanjima. 

Duhovit odgovor Mama blizanki ušutkala znatiželjne prolaznike

Prenosimo njezinu objavu:

"Trebat će ti pomoć cijelo vrijeme".

"Dvoje je kao da ih imaš četiri".

"Drago mi je da se radi o tebi, a ne meni".

"Vjerojatno će završiti na neonatologiji".

"Spavaj što više možeš, jer nećeš više spavati nakon što se rode".

"To će biti VELIKA promjena za tvoju kći".

Ljudi su imali razna mišljenja kad su saznali da sam trudna s blizancima. Iako sam uvijek spremna čuti stvari onakve kakve jesu, što sam najviše htjela dok sam čula da sam trudna? Nije to bila stvarnost, ili nečija verzija realnosti. Ne, ne.

Htjela sam maštu. Nisam htjela znati svaki detalj. Htjela sam biti u blaženom neznanju, nesvjesna onoga što me čeka. Zašto?

Savjet blogerice Mamin popis: Kako preživjeti dvije bebe u dvije godine

'Suđeno ti je imati dvoje'

Ponekad trebaš onu jednu osobu koja će reći da će sve biti u redu. Voljela bih se vratiti u prošlost i reći zabrinutoj i uplašenoj sebi: Mama, sve će biti u redu. I više nego u redu. Jer bilo je i još jest. Puno je bolje nego sam ikad sanjala da bi moglo biti.

Svo to vrijeme koje sam provela u brizi i tjeskobi? Potraćeno vrijeme. Jer onaj dan kad su se rodili moji šefovi bio je dan kad se moje srce povećalo dvostruko. Naravno da je teško. Ima dana kad se osjećam preplavljeno i brojčano nadmašeno. Dani kad mi oko titra, dani kad bijesnim, kad 'potamanim' skrivenu zalihu čokolade, sekunda me dijeli od psihičkog pucanja, suze koje se prolijevaju su moje. Ali meni je bilo suđeno da ih imam dvoje.

Dok sam bila trudna upoznala sam muškarca u bolničkoj čekaonici. Njegova kćer je rađala, a on je uperio prstom u moj trbuh.

"Oni su te izabrali, znaš. U nebu. Izabrali su svoje roditelje. Duša tvog djeteta odabrala je tebe".

Bila sam izabrana. Moj suprug je bio izabran. Moja kći je bila izabrana. Tako ste i vi.

Život s blizancima puno je više svega. Više maženja, zagrljaja, smijeha, ljubavi. Više je svega onoga što je dobro.

Tako da mame, ako očekujete blizance, znajte ovo: Bilo vam je suđeno imati dvoje i ONI su vam bili suđeni.

Kolumna Nakon prve noći s blizancima osjećala sam se kao zombi

Posjeti missMAMA