Sve što je jedna trudnica danas pojela, bez cenzure!

Shutterstock ; Hrana u trudnoći
Trudnički jelovnik bez uljepšavanja!
Vidi originalni članak

U 15. si tjednu trudnoće i odjednom - moraš pojesti sladoled pod svaku cijenu? Puno sladoleda. Dok hodaš prema škrinji sa sladoledom, odjednom shvatiš da će uz sladoled odlično ići i jagode sa šlagom. Tvoja trudnička žudnja za hranom u punom je zamahu. 

I dok je ovaj primjer želje za hranom u trudnoći možda malo neuobičajen, žudnja za neobičnim kombinacijama hrane ili za namirnicama koje prije trudnoće uopće nisi jela nije ništa neobično. Upravo je o trudničkim žudnjama za hranom otvoreno progovorila jedna mama na društvenim mrežama, a njezino iskreno pismo prenosimo u nastavku. 

podivljali hormoni Žudnja u trudnoći: Zašto si gladna 'hrane za utjehu'?

"Muka mi je gledati objave na društvenim mrežama slavnih osoba koje priznaju da jedu samo malo više od kada su trudne. Ili, kada poznate i slavne trudnice kažu da ne žele sjediti i jesti cijelo vrijeme i umjesto toga svakodnevno idu u teretanu. 

Možemo li se na trenutak vratiti stvarnosti trudnoće? Skoro sam u šestom mjesecu trudnoće i vraški sam gladna. Da, vježbam svaki dan i pokušavam jesti zdravo, ali ponekad je sve što trebam hrskavi slani čips i kauč. I odbijam se osjećati loše zbog toga!

Dakle, evo iskrenog prikaza onoga što sam danas jela, bez "filtera" i uljepšavanja. 

8:00: "Kradem" malo doručka od svoje djece - nekoliko šaka žitarica s kikiriki maslacom, pomiješanih s orasima i bananama. Znam da je to dobar obrok za početak dana. Ali ovo nije bio moj jedini doručak. 

10:00: Uzimam sendvič s jajima i sirom, preliven začinjenim kečapom.

10:05: I dalje sam gladna. WTF ?! Jedem ostatke tjestenine sa sirom od prethodne večeri.

13:00: Nisam si mogla pomoći, a da ne pojedem krišku kruha od tikvica. 

13:30: Vrijeme je za ostatak piletine s graškom i batatom od sinoćnje večere. Ovo jedem bez kruha, samo zato što nemamo više kruha u kući.

14:00: Uzimam tko zna koji komad kruha od tikvica, svježeg iz pećnice. Njam!

20:00: Gladna sam i luda. Za manje od 5 minuta pojedem i posljednji zalogaj cezar salate s pola bloka tofua s preljevom od jogurta. 

20:30: Namjeravala sam jesti čokoladni puding sa šlagom, kao i većinu večeri, ali zaspala sam na kauču. Nadoknadila sam to sutradan popodne; ne brinite!

Iskreno, ne čini mi se ovo puno hrane, jer sam jednostavno gladna od jutra do mraka. I priznajmo, nekoliko dodatnih zalogaja avokada ili kvinoje neće prerezati glad i žudnju za određenom hranom u trudnoći."

Porivi u trudnoći Kada započinju trudničke žudnje za određenom hranom i koji im je uzrok?

Posjeti missMAMA