Što sve otkriva? Zanimljivi mitovi o trudničkom trbuhu

Thinkstock
Mnogi smatraju da veliki trbuh znači i da će beba biti krupna, a neki su uvjereni da na temelju oblika trbuha mogu procijeniti kojeg spola će biti beba!
Vidi originalni članak

Trudnički trbuh obično se počne primjećivati u drugom tromjesečju trudnoće. Žene koje primijete da im se trbuh počinje ranije pojavljivati ne trebaju se brinuti: to je najvjerojatnije posljedica nadutosti koja je tipična i sasvim normalna pojava tijekom rane trudnoće.

ljepote trudnoće 15 razloga zašto je super biti trudnica

Mnogi kažu da će žene koje nose trbuh nisko gotovo sigurno roditi dječaka, a one koje nose visoko dobit će djevojčicu. Međutim, ovo je daleko od istine i praktično ne možete samo na temelju toga procijeniti kojeg spola će biti vaša beba.

Razvoj fetusa 6 neobičnih stvari koje radi beba u trbuhu

S druge strane, oblik trbuha može otkriti u kojem su stanju vaši želučani mišići, jer su ženama koje su u dobroj fizičkoj kondiciji trbusi obično viši od trbuha žena kojima su želučani mišići opušteniji kao posljedica loše kondicije ili prethodnih trudnoća. Također, kod viših žena trbuh je obično uži, dok je kod nižih žena širi.

Tamnija linija na koži po sredini trbuha pojavljuje se skoro kod svih trudnica, pogotovo kod onih koje imaju tamniji ten. Ova linija posljedica je hormona koji se luče tijekom trudnoće, a izblijedi nakon poroda.

beba u trbuhu Poskakuje ti trbuh? Beba štuca!

Posjeti missMAMA