6 savjeta kako smanjiti stres i tjeskobu u trudnoći

Thinkstock
Trudnoća je vrijeme kad trebate misliti na sebe. Jer brigom o sebi, brinete i o svojoj bebi. Predlažemo vam nekoliko načina kako ćete smanjiti anksioznost na poslu i kod kuće
Vidi originalni članak

1. Naučite reći NE

Sada je pravo vrijeme da naučite reći tu riječ koja nikada nije mogla prijeći preko vaših usana. Samo pomislite na svoju bebu i sve će biti lakše kada znate da to činite zbog nje.

Kako spriječiti izljeve bijesa i tuge u trudnoći?

2. Postavite prioritete

Napravite listu prioriteta i ne ustručavajte se potražiti pomoć najbližih. Tko će vam pomoći ako ne oni? Pravo je vrijeme da sebe i svoje potrebe stavite ispred drugih, nitko vam ne može reći da ste sebični, jer svi znaju zašto to činite.

Trudnoća nas suočava s našim strahovima i brigama

3. Idite na bolovanje

Ako možete otići na bolovanje ili odmor, učinite to odmah. Vama sada treba odmaranje, jer ne kaže se bez veze da ste u drugom stanju. Svakodnevni stres na poslu izbjegnite kad god možete.

Odgovor stručnjaka: Pet savjeta za anksiozne trudnice

4. Vježbajte

Radite vježbe disanja, prakticirajte jogu, šećite, plivajte, meditirajte. Radite sve ono što vas opušta, a u isto vrijeme i ispunjava pozitivnom energijom.

5. Hranite se zdravo

Dajte sve od sebe da biste jeli zdravo, uravnotežite prehranu, izbacite loše kalorije i unesite u svoje obroke što više svježeg voća i povrća. I na taj način poboljšat ćete svoju fizičku i emocionalnu energiju.

7-dnevni jelovnik za trudnice

6. Idite ranije u krevet

Ovo nije mit. Vama treba odmor i sada je pravo vrijeme da se naspavate jer vaše tijelo radi prekovremeno, koliko god vam se činilo da nije tako. Idite u krevet prije ponoći i spavajte koliko god vam treba odmora. 

Postat ću mama: Kako se pripremiti za najvažniju životnu ulogu?

Posjeti missMAMA