Zapečeni grah je dobrodošla promjena koja će oduševiti cijelu obitelj

Freepik
Želiš li malo promjene, umjesto salate ili variva od graha, ovaj odlični zapečeni grah s paprikama i kukuruzom možeš servirati kao glavno jelo ili kao prilog mesu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 g graha
  • 500 g luka
  • 2 lista lovorovog lista 
  • 5 kom crvene paprike 
  • 5 kom rajčice
  • 2 režnja češnjaka 
  • 1 mala žlica slatke paprike 
  • sol, papar
  • 2 dl kiselog vrhnja (po želji)
  • 340 g kukuruza 

jednostavno i zdravo Ričet koji će voljeti i vaši mališani

Priprema:

1. Ako ne koristiš grah iz konzerve, namoči ga preko noći i sutradan ga ocijedi. Kuhaj ga u čistoj vodi dok ne bude na pola kuhan.

2. U pećnicu na 260°c stavi cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Peci ih dok se kora ne zacrni sa svih strana.

3. Izvadi ih iz pećnice, pokrij vlažnom krpom i pusti neka odstoji 10-15 minuta. Dok su još tople skini im koru i odvoji na tanke trake. Koštice i peteljku odstrani.

4. Luk nareži i poprži s češnjakom. Ubaci sjeckane rajčice i kukuruz. Pirjaj poklopljeno desetak minuta, dodaj crvenu papriku, sol, papar i lovorov list te makni sa štednjaka.

5. Namasti vatrostalnu posudu i naizmjenično slaži red graha, red paprika, zatim red pirjanog luka i rajčica. Završi s grahom. Prelij s malo ulja i dolij malo vode (1-2 šalice) u kojoj se prethodno kuhao grah.

6. Peci u zagrijanoj pećnici na 180°c ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče. Ako želiš, prelij umućenim kiselim vrhnjem i ostavi još u vrućoj, isključenoj pećnici 10-15 minuta.

Potraži još recepata na Gastro.hr

jela na žlicu 7 savjeta uz koje ćete uvijek skuhati savršeno varivo

Posjeti missMAMA