Učiteljica uz pomoć kruha dokazala koliko je važno prati ruke

Facebook/Jaralee Annice Metcalf
Koliko je važno prati ruke i održavati pravilnu higijenu, pogotovo sada kada je u Hrvatskoj potvrđeno 5 zaraženih pacijenata s koronavirusom, podsjećaju viralne fotografije sa šnitama kruha od prije nekoliko mjeseci
Vidi originalni članak

Djeci (i odraslima) ponekad je teško razumjeti stvari koje ne mogu vidjeti. Zato neki kreativni učitelji koriste kruh kako bi djeci pokazali koliko im ruke mogu biti pune mikroba i na taj način im osvijestiti važnost pranja ruku. 

Trikovi pomoću kojih ćete dijete naučiti pravilno prati ruke

"Kako je počela sezona gripe, odlučili smo napraviti u razredu znanstveni eksperiment. Uzeli smo svježi kruh i dodirnuli ga. jedna kriška kruha je ostala netaknuta, jedna je dodirnuta neopranim rukama, jedna s rukama koje su dezinficirane i zadnja je bila s rukama koje su oprane toplom vodom i sapunom. Tada smo odlučili jednu prislonili na razredno računalo”, objasnila je učiteljica Jaralee Annice Metcalf koja je fotografije rezultata objavila na Facebooku, a one su ubrzo postale viralne.

eksperiment Nevjerojatna fotka pokazuje koliko bakterija dijete nosi na rukama

Kriške kruha zatvorili su u plastične vrećice. Kriška kruha koju su dodirnuli neopranim rukama bila je najpljesnjivija, a ona koje je dotaknula računalo bila je gotovo jednako odvratna. 

Kao netko tko je bolestan, umoran od bolesti, poručujem vam da perete ruke. Podsjetite svoju djecu da to čine i upamtite da sredstvo za dezinfekciju ruku nije alternativa pranju ruku, upozorila je Metcalf.

Američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju se slaže s porukom ove učiteljice. Navode da pranje ruku smanjuje širenje želučanih i respiratornih bolesti.

Novo istraživanje Loptice u bazenima pune su bakterija povezanih s meningitisom i sepsom!

Posjeti missMAMA