Svinjetina s povrćem u woku
U woku prepržite svinjetinu, tikvice, papriku i poslužite uz željenu tjesteninu
Sastojci:
- 300 grama tjestenine s jajima
- 200 grama krte svinjetine
- 4 kriške pršuta
- 2 tikvice
- 1 rog paprika
- 10 zelenih maslina
- parmezan
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Svinjetinu izrežite na kockice, začinite po želji i prepržite u woku u ulju pa izvadite sa strane.
2. Tikvice izrežite na polumjesece, a papriku na trakice. U woku dvije žlice maslinova ulja popržite papriku 3 minute, dodajte tikvice i pržite još jednu minutu, začinite soli i paprom. Masline narežite na kolutiće i dodajte tikvicama.
3. U prženo povrće dodajte ocijeđenu tjesteninu i dobro promiješajte.
4. Pri serviranju tjestenini dodajte pršut narezan na trakice i obilno pospite svježe naribanim parmezanom.