Sendvič s tunom na francuski način

Thinkstock
Francuzi su poznati po dobroj kuhinji, a s ovim im sendvičem definitivno vjerujemo
Vidi originalni članak

Tuna sendvič dolazi u raznim varijantama. Može sadržavati paštetu od tune, salatu od tune s kremastom komponentom koja cijelu salatu povezuje ili tek tunu i povrće upakirane između dvije šnite najljepšeg kruha. 

Sastojci:

  • 1 baguette
  • 5 listova bosiljka
  • 1 konzerva tune
  • masline
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • peršin
  • 1 režanj češnjaka
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

1. Kruh prepolovite i odstranite dio unutrašnjeg, mekšeg dijela.
2. Premažite obje polovice maslinovim uljem, natrljajte ih češnjakom i listovima bosiljka.
3. Stavite u pećnicu na 5 minuta dok ne postane lagano hrskav.
4. Punjenje pripremite tako da pomiješate tunu iz konzerve, nasjeckane masline, papriku, luk i peršin.
5. Pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje pa začinite soli i paprom.
6. Pomiješajte tekući dio s tunom i povrćem.
7. Napunite baguette nadjevom, pospite listovima bosiljka, preklopite i uživajte.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA