Sendvič s tunom na francuski način
Tuna sendvič dolazi u raznim varijantama. Može sadržavati paštetu od tune, salatu od tune s kremastom komponentom koja cijelu salatu povezuje ili tek tunu i povrće upakirane između dvije šnite najljepšeg kruha.
Sastojci:
- 1 baguette
- 5 listova bosiljka
- 1 konzerva tune
- masline
- 1 paprika
- 1 luk
- peršin
- 1 režanj češnjaka
- limunov sok
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
1. Kruh prepolovite i odstranite dio unutrašnjeg, mekšeg dijela.
2. Premažite obje polovice maslinovim uljem, natrljajte ih češnjakom i listovima bosiljka.
3. Stavite u pećnicu na 5 minuta dok ne postane lagano hrskav.
4. Punjenje pripremite tako da pomiješate tunu iz konzerve, nasjeckane masline, papriku, luk i peršin.
5. Pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje pa začinite soli i paprom.
6. Pomiješajte tekući dio s tunom i povrćem.
7. Napunite baguette nadjevom, pospite listovima bosiljka, preklopite i uživajte.
Potražite više recepata na portalu Gastro.hr