Ričet koji će voljeti i vaši mališani

Thinkstock
Ričet je jednostavno, a uvijek omiljeno varivo. Ako možda i ne volite ričet, vjerujemo kako će vam se ova verzija ipak svidjeti. Ričet sadrži suhu vratinu, mrkvu, grah... Sve što biste ionako stavili u uobičajeno grah varivo. Jedini novi dodatak je ječmena kaša koja je zapravo vrlo zdrava i ukusna
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 3 - 4 krumpira (srednje veličine)
  • 3 mrkve
  • 1 korijen celera
  • 1 korijen peršina
  • 200 g graha (iz limenke; ako koristite suhi, namočite ga dan prije)
  • 2 luka
  • 1 list lovora
  • 200 g ječmene kaše (namočite ju dan ranije)
  • 300 g suhe vratine (ako je jako tvrda, skuhajte ju posebno da omekša)
  • ulje, sol, papar
  • 2 stabljike peršina (s lišćem)

jela na žlicu 7 savjeta uz koje ćete uvijek skuhati savršeno varivo

Priprema:

1. U posudu za kuhanje, staviti ulje i popržiti luk (5 minuta, da omekša), dodati mrkvu, celer i peršin i sve zajedno pirjati još par minuta. Potom dodati krumpir te ga također pirjati dok ne omekša.

2. Dodati meso, grah i ječmenu kašu te lovor.

3. Ako ste skuhali suho meso, možete s tom vodom zaliti povrće, ako niste, zalijte čistom vodom da sve povrće i meso budu pokriveni.

4. Posolite/popaprite po želji.

5. Oko 5 minuta prije kuhanja, staviti listove peršina da se kuhaju s povrćem.

6. Kada sve povrće bude kuhano, jelo je gotovo.  

7. Poslužiti uz komad svježeg kruha.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

 

Posjeti missMAMA