Probajte nešto novo: Polpete s blitvom

Thinkstock
Jednostavna priprema zdravih polpeta koje odlično pristaju uz pire krumpir
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 000 grama blitve
  • 300 grama zobenih pahuljica
  • 1 crveni luk
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 grama krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršinov list

Priprema:

1. Zobene pahuljice namočite u vodi neko vrijeme da omekšaju,a blitvu operite i kratko blanširajte u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedite i sitno narežite.

2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklenast, potom dodajte češnjak. Čim češnjak pusti miris, dodajte blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice. Sve dobro izmiješajte, posoli, i pustite da se ohladi.

3. Prije pečenja stavite jaje u smjesu, dobro izmiješajte i napravite polpete koje prethodno uvaljajte u krušne mrvice.

4Pecite na vrućem ulju s obje strane dok polpete ne poprime boju.

5. Kao prilog uz polpete možete poslužiti pire od krumpira i mrkve s češnjakom, rižu ili salatu

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA