Odlična kombinacija: Svinjski kotleti u umaku od senfa

Thinkstock
Kotlete prvo prepržite na ulju, a zatim poslužite s umakom od senfa, estragona i kiselih krastavaca
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žličica bijelog pšeničnog brašna
  • 4 svinjska karea
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 4 luka
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice senfa
  • 55 grama kiselih krastavaca
  • 100 ml kiselog vrhnja (10% masti)
  • 1 žlica estragona
  • 1 žlica peršina
  • krumpira

Priprema:

1. Žlicu brašna pomiješajte s malo soli i papra. Pospite tom mješavinom svinjske kotlete. Zagrijte ulje i maslac pa na tome ispecite kotlete. Maknite meso s vatre.

2. Na istoj tavi ispirjajte luk pa dodajte ostatak brašna. Nakon minute ulijte temeljac pa pustite da vrije pet minuta.

3. Ubacite senf, vrhnje, estragon, sjeckane kisele krastavce te kuhajte dok ne zavri.

4. Kotlete poslužite s vrućim umakom i kuhanim krumpirima te ih pospite peršinom.

Potražite više recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA