Nešto potpuno drugačije: Pohane banane

Thinkstock
Neobičan desert koji svakako vrijedi probati. Poslužite ih tople s malo limuna, umaka od voća ili čokolade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 banane
  • 100 grama bijelog pšeničnog brašna
  • 100 ml vode
  • 2 kockice leda (zdrobljene)
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • ulje suncokretovo

Priprema:

1. Narežite banane na tri komada.

2. Izmiješajte brašno, sol i sodu pa dodajte vodu dok ne dobijete grudastu smjesu. Umiješajte led.

3. Zagrijte ulje.

4. Banane uronite u smjesu od brašna. Kratko ih pržite na ulju sa svake strane dok korica ne dobije boju.

Više recepata potražite na portalu Gastro.hr.

Posjeti missMAMA