Ljetni okusi: Domaće knedle s marelicama

Thinkstock
Marelice su bogate kalijem, kalcijem i vitaminom C, a obiluju i beta karotenom zbog čega ih je važno konzumirati. Isprobajte ovaj recept pun vitamina i razveselite svoje mališane
Vidi originalni članak

Tijesto koje se topi u ustima, sočna sredina od marelice, neodoljiva aroma cimeta i vanilin šećera. Tko bi ovom odolio? Iskoristite sezonu marelica i napravite prave, domaće okruglice s marelicama.

Sastojci: 

  • 800 g krumpira, skuhanoga u ljusci
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica maslaca
  • 15, 20 marelica
  • krušne mrvice
  • maslac
  • šećer
  • cimet

fino voće Slatki recepti s marelicama

Priprema:

1. Krumpir dobro operite i skuhajte u ljusci. Ocijedite ge i pustite da se malo ohladi, toliko da ga možete oguliti.

2. Oguljene krumpire zgnječite, dodajte im jaje i maslac, dobro promiješajte, posolite i dodajte brašno. Umijesite u kompaktno tijesto te ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte i izrežite na jednake kvadratiće.

3. Na svaki stavite marelice kojima ste izvadili koštice i oblikujte knedle.

chiarin tanjurić Video recept: Pizza od palente za male i velike

4. Knedle spuštajte žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješajte i pustite da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će iskočiti na površinu i tada ih kuhajte još 5-6 minuta.

5. Za to vrijeme na tavi, na malo masnoće popržite krušne mrvice. Kuhane knedle procijedite, prelijte s malo otopljenog maslaca, uvaljajte ih u pržene krušne mrvice te pospite šećerom i cimetom.

Potražite još više recepata na portalu Gastro.hr

TRADICIJA Čupavci: Bakin recept za omiljeni desert djetinjstva

Posjeti missMAMA