Kremasti špinat kojeg će voljeti baš svi

Thinkstock
Špinat nikad nije bio ukusniji! Isprobajte ga na posve drugačiji način i ukusno se iznenadite. Umjesto mlijeka poslužit će vam krem sir, a parmezan će stvoriti finu koricu na vrhu. Možete koristiti smrznuti ili svježi špinat, a koristite li svježi svakako ga najprije kratko blanširajte. Postupak je jednostavan, ubacite sve u blender pa u posudu za pečenje, pospite parmezanom i zapecite
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g špinata
  • 150 g krem sira
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 2 žlice parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Posudu za pečenje premažite maslacem.

3. Ako koristite zamrznuti špinat, odmrznite ga prema uputama na pakiranju.

4. Ubacite sve sastojke osim parmezana u blender pa ih dobro povežite.

5. Prebacite ih u posudu za pečenje i pospite parmezanom. Pecite oko 20 minuta.

Potražite još recepata na Gastro.hr

 

 

Posjeti missMAMA