Iznenadite ukućane: Turske palačinke s tikvicama

Thinkstock
Omiljene turske palačinke pune su povrća, hrskave su izvana, nježne iznutra te odišu laganom aromom začina
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 0.5 šalica feta sira
  • 3 komada mladog luka
  • 0.5 šalica peršinovog lista
  • 0.5 šalica kopra
  • 1 žlica pšeničnog bijelog brašna
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

1. Naribajte tikvicu te je stisnite dlanovima da istisnete vodu.

2. Dodajte tikvici sve nabrojene sastojke, samo jaje dodajte na kraju. Miješajte drvenom kuhačom.

3. Ulijte malo suncokretova ulja u tavu za pečenje. Kad je ulje dobro zagrijano, stavite veću žlicu smjese u tavu oblikujući male palačinke. Trebale bi stati po četiri u veću tavu.

4. Pecite ih po tri minute sa svake strane. Kad su pečene, odložite ih na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće i poslužite vruće.

Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA