Gotova u tren oka: Rolada od jagoda i krem sira oduševit će cijelu obitelj

Shutterstock ; Rolada od jagoda i krem sira
Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će svi tražiti repete!
Vidi originalni članak

Cheesecake ili deserti s jagodama gotovo pa nam ne mogu dosaditi. Slasni su, jednostavni za napraviti, velika većina u njima uživa, a neki od njih donose nam i dašak osvježenja. Upravo je to poanta i ovoga deserta.

Jednostavni sastojci te lagana i brza priprema rezultirat će osvježavajućom roladom. Pripremi se na to da će svi tražiti repete! 

recepti Tri fina kolača koje će obožavati cijela obitelj

Sastojci za biskvit:

6 jaja

250 g šećera

2 žlice ulja

2 žličice praška za pecivo

½ čajne žličice soli

2 žličice ekstrakta vanilije

185 g  brašna 

40 g šećera u prahu 

Sastojci za kremu:

250 g šećera

225 g krem sira

1 žlica ekstrakta vanilije

300 g jagoda

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.

2. U posudi umuti jaja, oko dvije minute. Dodaj šećer i opet miksaj dok se ne sjedine svi sastojci. Dodaj ulje, prašak za pecivo, sol i ekstrakt vanilije. Dodaj brašno pa miješaj drvenom žlicom dok se svi sastojci ne sjedine i dobiješ jednoličnu smjesu.

3. Izlij tijesto na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomjerno ga rasporedi.  Peci 10 do 15 minuta.

4. Na kuhinjskoj radnoj plohi raširi kuhinjsku krpu ili ručnik i pospi ju šećerom u prahu. Nakon što je kora gotova, preokreni ju na krpu i podigni kako bi koru zarolala. Stavi ju u hladnjak na 20 do 30 minuta.

5. U zdjeli pomiješaj krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanilije. Stavi kremu na stranu.

6. Izvadi koru na radnu plohu i odmotaj ju.

7. Smjesu od krem ​​sira ravnomjerno rasporedi po kori i zatim na nju postavi nasjeckane jagode.

8. Čvrsto zarolaj koru. Po vrhu pospi šećerom u prahu. Čuvaj u hladnjaku i nareži prije posluživanja

U slast!

Više recepata potraži na missGastro.

 

bez pečenja! Desert u čaši: Jagode u sanjivoj kombinaciji

Posjeti missMAMA