Food Revolution Day: Veliki i mali chefovi pripremali obroke
Food Revolution projekt je pokrenuo slavni britanski chef Jamie Olivera kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu. Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života. Projektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti.
Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundation te se ove godine Food Revolution Day u Zagrebu održao proteklog vikenda, 20.svibnja, na igralištu OŠ Voltino.
Tijekom dana održale su se nutricionističke radionice za djecu i roditelje te su se u suradnji s djecom pripremala ukusna jela pod vodstvom kuharice i food blogerice Nastasje Chiare Petrić. Na jelovniku su se našle zanimljive varijante poznatih jela: mesne okruglice s zobenim pahuljicama i korjenastim povrćem, integralna basmati riža s kurkumom, vege verzija chilli con carne, šarena salata iznenađenja, tzatziki umak i slatke energetske kuglice.
Food Revolution dan ne bi bio moguć bez suorganizatora, Odreda izviđača "Plamen“ koji su uz pripremu hrane dan ispunili zabavnim radionicama, natjecanjima i igrama koja utječu na sva područja dječjeg razvoja razvoja kako bi postali samostalni i uspješni članovi zajednice.