Food Revolution Day: Veliki i mali chefovi pripremali obroke

Promo
Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života
Vidi originalni članak

Food Revolution projekt je pokrenuo slavni britanski chef Jamie Olivera kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu. Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života. Projektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti.

Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundation te se ove godine Food Revolution Day u Zagrebu održao proteklog vikenda, 20.svibnja, na igralištu OŠ Voltino.

Ono si što jedeš 6 namirnica koje djeca ne smiju jesti često

Tijekom dana održale su se nutricionističke radionice za djecu i roditelje te su se u suradnji s djecom pripremala ukusna jela pod vodstvom kuharice i food blogerice Nastasje Chiare Petrić. Na jelovniku su se našle zanimljive varijante poznatih jela: mesne okruglice s zobenim pahuljicama i korjenastim povrćem, integralna basmati riža s kurkumom, vege verzija chilli con carne, šarena salata iznenađenja, tzatziki umak i slatke energetske kuglice.

Food Revolution dan ne bi bio moguć bez suorganizatora, Odreda izviđača "Plamen“ koji su uz pripremu hrane dan ispunili zabavnim radionicama, natjecanjima i igrama koja utječu na sva područja dječjeg razvoja razvoja kako bi postali samostalni i uspješni članovi zajednice.

Posjeti missMAMA