Želiš li da tvoje dijete bude dobro, prvo sama moraš biti dobro

Guliver
Samo smireni i prisutan roditelj može zadovoljiti djetetove emocionalne i psihološke potrebe, i pružiti mu potrebnu podršku. Prijavi se na iskustvenu radionicu u Centru Prirodno roditeljstvo
Vidi originalni članak

Kada roditelje pitamo što žele za svoju djecu, neki od najčešćih odgovora su: „da budu sretna, nasmijana, dobrog srca, hrabra, velikodušna, snažna, uporna, snalažljiva, bistra, znatiželjna, da se znaju zauzeti sa sebe i izboriti za ono što im je važno, da slijede svoje srce.“ 

To u teoriji divno zvuči, no stvarnost je nešto kompliciranija. Djeca uče primjerom; ukoliko i sami posjedujemo ove kvalitete s lakoćom ćemo ih prenijeti na svoje dijete. Ono će učiniti od nas i upijati način na koji bivamo u svijetu. Izazov nastaje kada našoj djeci želimo pružiti nešto s čine sami nismo na „ti“, kada mu želimo omogućiti djetinjstvo drugačije od našeg. Ukoliko ne želimo prenositi odgojne obrasce na kojima smo odrasli, trebamo stvoriti nove, kvalitetnije, zdravije, slobodnije, a za to nam uglavnom treba podrška. 

Vječno pitanje Ponekad sumnjate da ste dobra mama? Na pravom ste putu

Kakvi roditelji trebamo biti kako bi našoj djeci pomogli u ostvarivanju njihovog puno potencijala? Kako možemo pomoći sebi, da pomognemo našoj djeci tijekom njihovog emocionalnog i psihološkog sazrijevanja?

Na ova i brojna druga pitanja odgovoriti će se tijekom iskustvene radionice Tomislava Kuljiša i Jelene Stanković, „Kakav roditelj želim biti?“, koja će se održati 6.11., od 18 do 20:30, u Centru Prirodno roditeljstvo, na Slavonskoj aveniji 3 u Zagrebu.

Želimo li da naše dijete bude dobro, prvo mi sami trebamo doći na to „mjesto“. Samo smireni i prisutan roditelj može zadovoljiti djetetove emocionalne i psihološke potrebe, i pružiti mu potrebnu podršku. Tijekom radionice, mi ćemo dati sve od sebe da podršku pružimo vama,  kako biste mogli postati najbolja roditeljska verzija sebe.

Za sve informacije i prijave pišite na info@prirodnoroditeljstvo.com

Tijekom posljednjih 30 minuta radionice, moći ćete dobiti sve potrebne informacije, i odgovore na pitanja, vezane za početak programa Roditeljstvo 0-6. Čekamo vas!

Kolumna: Sara Novak Zašto osjećamo krivnju kad netko kritizira naš način odgoja

 

Posjeti missMAMA