Za čuvanje unuka bake i djedovi u ovoj zemlji mogu dobiti 2100 kuna dodatka na mirovinu

Thinkstock
Samo oko 10 000 ljudi u Velikoj Britaniji trenutno koristi dodatak na mirovinu u visini 250 funti, odnosno 2100 kuna godišnje
Vidi originalni članak

Bake i djedovi iz Velike Britanije za čuvanje svojih unuka mogu zatražiti dodatak na mirovinu u visini 250 funti, odnosno 2100 kuna godišnje.

No, ono što je zanimljivo, jest da samo njih 10.000 trenutno koristi navedeni dodatak, a skoro milijun obitelji propušta ovu priliku.

Direktor firme Royal London Steve Webb izjavio je kako: "Iako je sjajna vijest da tisuće djedova i baka sada imaju koristi od ove sheme, brojke su i dalje kap u oceanu svih onih koji bi mogli imati koristi." "Ova se shema treba mnogo bolje promovirati", naglasio je Webb.

iskreno Pismo baki i djedu: Ne bismo mogli bez vas!

Shema je poznata i kao "specificirani kredit za brigu o djeci za odrasle" - a osim baka i djedova, zatražiti ga mogu i tetke i ujaci.

Navedena mjera bi i u Hrvatskoj nesumnjivo bila dočekana sa zadovoljstvom te bi uvelike pomogla roditeljima koji si ne mogu priuštiti vrtić ili roditeljima koji rade duže u odnosu na predškolske i školske ustanove.

Osim pomoći roditeljima u odgoju mališana, uz pomoć navedene mjere se povećava i mirovina te se starije osobe stimulira na aktivnost koja može biti shvaćena i kao alternativa sve popularnijem vraćanju na tržište rada

znanstveno dokazano Odgoj djece blizu baka i djedova ima pet velikih prednosti

Posjeti missMAMA