William i Harry otvoreno pričaju o gubitku mame

Facebook/TheBritishMonarchy
U modernom dobu teško je izbjeći pritiske koji dolaze sa svih strana, a svi oni mogu utjecati na naše mentalno zdravlje. Ni kraljevska obitelj nije izuzetak po tom pitanju pa su odlučili otvoreno o tome pričati
Vidi originalni članak

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea i princ Harry iskreno su porazgovarali o utjecaju smrti princeze Diane na njihovo mentalno zdravlje u novom videu kao dio njihove kampanje Heads Together za okončanje stigme mentalnog zdravlja. Također, u videu pričaju o raznim pritiscima koje su doživjeli u životu i važnosti otvorenog govora o mentalnom zdravlju.

Video Video: Kako razgovarati s djetetom kada netko umre?

Princ Harry kaže da misli kako bi ljudi koji su iskusili gubitak u mlađoj dobi trebali što prije o tome početi pričati, a ne zatomljavati svoje osjećaje: "Nikad nismo razgovarali o gubitku mame u tako mladoj dobi", kaže Williamu. "Kad razgovarate s obiteljima drugih ljudi, misliš, wow ne želim da oni prolaze kroz istu stvar."

William kaže kako on i njegov brat nisu dovoljno razgovarali o svojoj majci tijekom svih ovih godina, a Harry se složio s njim i dodao da razmišljanje na taj način može biti zaista štetno.

Video Kako smrt roditelja utječe na dijete?

"Uvijek sam razmišljao u sebi i mislio si zašto bi spominjao i pričao o nećemo što će me rastužiti, a ništa neće promijeniti, neće je vratiti", dodao je Harry.

Kate im je rekla kako misli da je nevjerojatno koliko su jaki i kako su se uspjeli nositi s tim: "Odnos koji vas dvojica imate... Nevjerojatno ste bliski", rekla je Kate.

"Zbližile su nas okolnosti u kojima smo odrastali", složio se William.

Posjeti missMAMA