Tatina genijalna "kazna" za petogodišnjeg sina koji je ukrao žvakaće je pravi #ParentingGoals

Shutterstock
Kreativna disciplinska strategija jednog tate za njegovog petogodišnjeg sina koji je ukrao pakiranje žvakaćih guma mnogo je bolja od klasične kazne ili oduzimanja djetetu dragocjene igračke.
Vidi originalni članak

U postu za forum Reddit, jedan otac je nedavno podijelio svoj prilično briljantni pristup discipliniranja sina zbog krađe.

"Tako je moj sin priznao da je ukrao žvaku iz trgovine... Ima 5 godina. Kad sam okrenuo leđa, očito je uzeo žvakaće i izašao", objašnjava otac. "Otkrio sam to nakon što je žvakao i ponudio mi komad (jer 5-godišnja logika)", dodao je.

Saznavši da je njegov sin upravo ukrao žvakaću iz trgovine, ovaj tata je postupio potpuno drugačije od očekivanog: "Rekao sam mu kako sam ponosan na to što mi govori istinu, ali razočaran što je morao posegnuti za krađom."

ah, još i ta faza... Ne očekuješ, ali događa se - evo što možeš napraviti ako ti dijete ukrade novac i laže o tom

No, umjesto da dječaka kazni ili mu nešto oduzme, poput dragocjene igračke, tata ga je odlučio kazniti s ukupno 2,50 dolara. "Natjerao sam ga da radi neobične poslove koji su prikladni za petogodišnjaka i rekao sam mu da dok ne otplati dug neće dobivati nikakve povlastice poput televizije, tableta ili igranja vani." Dijete je zatim izvršilo zadatke poput čišćenja sobe i skupljanja bratovih igračaka, kao "društveno korisni rad".

"Dakle, on je sada u svojoj sobi – posprema i čisti i mogu povremeno čuti uzdah ‘Uf! Nikad više neću krasti!’" Ispričao je tata, dodajući: "Eto, imate upravo to -  dječje verzije stvarnih posljedica u pravom životu. Radije bih da ih on nauči sada nego da krade kao tinejdžer i suoči se s velikim novčanim kaznama, društveno korisnim radom ili čak zatvorom."

Ovaj kreativni tata dodao je da planira početi davati dječaku dodatak za obavljanje kućanskih poslova kako bi mogao više naučiti o novcu."Nakon što 'zaradi novac', ići će se ispričati.”

kazne i posljedice Što je pozitivna disciplina i zašto je djelotvornija od tradicionalne u odgoju djece

Mnogi komentatori ispod iskrenog posta ovog tate, podržali su ovaj pristup discipliniranja. 

"Mislim da je sjajno to što ‘zarađuje novac’. Također bi se trebao vratiti u trgovinu, priznati što je učinio i platiti predmet. To je dobra praksa, jer jednom kad postane odrasla osoba siguran sam da će biti ponekad situacija kada slučajno izađe s nečim iz trgovine, i imat će iskustva s povratkom i plaćanjem i znat će da to nije kraj svijeta."

Mnogi komentatori prisjetili su se i svojih iskustva krađe u dječjoj dobi i podijelili koliko se živo sjećaju posljedica kada su za to saznali njihovi roditelji. 

mame i sinovi 11 realnih situacija koje znaju samo mame dječaka

Posjeti missMAMA