Tata zatražio od djece da ga prestanu zvati "tatica" jer su prestari za to

Shutterstock
Majka je na internetu pokrenula raspravu o tome kada bi djeca trebala prestati koristiti riječi "mamica" i "tatica".
Vidi originalni članak

Mama je pokrenula raspravu na internetu nakon što je njezin bivši partner rekao da njihova malodobna djeca više ne smiju koristiti riječ "tatica" jer su za tu riječ "prestari". Majka - koja je u objavi na društvenoj mreži napisala da su joj djeca imala deset, devet i sedam godina - vratila su se kući "uzrujana" zbog toga što su bila kod svog oca koji im je jasno dao do znanja da su prestari za korištenje "tatica" i "mamica", a oni su i dalje željeli koristiti tu riječ.

Burna rasprava Mama je izazvala žestoke reakcije nakon što je u videu nagovijestila da ima "omiljeno dijete" - i ohrabrila druge da učine isto

"Otac im je rekao da su prestari da bi ga nazivali taticom i da bi im se druga djeca rugala jer su prestari za takvo što", napisala je na roditeljskoj stranici Mumsnet ova ogorčena majka.  Žena je dodala da njezin bivši suprug vlastitog oca i dalje naziva 'taticom'.

Objava je rezultirala raspravom je li otac u pravu ili u krivu, a neki su se složili s ocem djece, rekavši da su prestara da bi koristili taj izraz.

"Osobno bih rekla da su malo prestari za taticu i mamicu", napisala je jedna osoba.

"Moja djeca su me tako zvala do svoje pete godine, a od tada me zovu tata, a majku, mama, mislim da je to ok," dodao je drugi.

duhovit popis 10 razloga zašto je treća godina 'gora' od druge

Drugi su tvrdili da je na djetetu da odluči kada će prijeći s riječi tatica ili mamica na skraćenu verziju tata i mama.

"Sjećam se kad je moj sin napunio sedam godina, rekao mi je je li u redu ako te zovem mama, sada imam sedam godina, prestar sam za mamicu i to je bilo to", napisala je jedna korisnica.

"Morali bi ga zvati onako kako im je ugodno, ali biti svjesni da je njegovo priznanje iskreno", dodao je drugi.

"Imam 23 godine i zovem roditelje mamica i tatica, a pred prijateljima ih nazivam mamom i tatom. To sam uvijek radio, zašto bih to mijenjao?" napisao je jedan mladić.

Što ti misliš o ovoj temi? 

 

Hormoni Što se sve mijenja u tijelu muškarca nakon što postane tata?

Posjeti missMAMA