Stvarna slika ženskog tijela nakon poroda: Mame ponovno oduševljavaju fotkama

Instagram/thegarciadiaries
'Trebalo mi je gotovo dvije godine da dobijem novu, svježu i lijepu perspektivu mog novog tijela - strije, dodatnu kožu, sve to...'
Vidi originalni članak

Za većinu majki postoji tijelo koje smo imali prije djece i tijelo koje imamo poslije djece. Iako svi možemo shvatiti da su naša tijela jaka i nevjerojatan "brod" za stvaranje i održavanje ljudskog života, prihvaćanje naših novih tijela nije baš lako. Zbog toga su jedna mama i njezine prijateljice mame odlučile fotografirati svoja raznovrsna postporođajna tijela na doista lijep način.

postporođajno tijelo Snažna poruka mame blizanaca uz prekrasnu fotku: 'Majke, vi ste svjetlo u bebinim očima'

Bethanie Garcia, majka i blogerica iz Arizone, podijelila je fotografiju na svom Instagram računu The Garcia Diaries, opisujući trenutak savršenim citatom. "Stvarne žene su debele i mršave..." - Hanne Blanke. Označila je i svoje tri prijateljice na fotografiji. Sve četiri žene bile su prijateljice godinu na internetu, a zatim su se sastale u stvarnom životu na nedavnoj konferenciji. Tako se rodila ideja za ovu nevjerojatnu fotografiju.

Garcia je ispričala za Scarymommy da je nakon četvero djece, od 5 pa na manje godina, njezino tijelo prošlo kroz mnoge promjene tijekom posljednjih 6 godina. "Pet trudnoća, jedan pobačaj, preuranjeni porod, meningitis, operacija uklanjanja žučnog mjehura, četiri vaginalna rađanja", objašnjava ona. "Učenje prihvaćanja tijela bilo je ogroman proces za mene i još uvijek sam na putu da do kraja zavolim svoje tijelo."

Ona kaže da je dijeljenje njezina putovanja s blogerskom publikom pomoglo u stvaranju zajednice koja podržava žene i mame. "Toliko žena žudi za stvarnim tijelima i stvarnim životom, a ne za photoshop bajkama - to je ono što me inspiriralo da počnem dijeliti fotografije o tjelesnoj pozitivnosti."

reklamna kampanja Prekrasne fotografije slave ženska tijela nakon poroda

Još jedna žena na fotografiji, Meg Boggs, stvorila je hashtag #This_Is_Postpartum kako bi pokazala koliko različito izgleda postporođajni život za svaku ženu. Boggs je zamolila Garciju i još dvije mame, Desiree Fortin i Katie Crenshaw, da s njom surađuju na ovom projektu. 

'Nakon što sam rodila četvrto dijete, shvatila sam da je žensko tijelo nevjerojatno'

"Nadamo se da ćemo fotografijama doći do žena koje ne osjećaju da su njihova tijela zastupljena u medijima", kaže Garcia Scary Mommy. “Da to pomogne čak i jednoj ženi, bile bismo zahvalne i sretne".

Fotografija je tada ponovno objavljena na  Instagramu i drugim društvenim medijima, kao i na nacionalnim programima kao što su TODAY i The View. To je jasno pogodilo majke, jer mnoge od nas osjećaju pritisak da naša tijela da izgledaju kao da nikada nismo rodile. U stvarnosti se većina - ako ne i svi - bore sa svojom slikom tijela. A fotografije poput ovih pomažu nam da se svi osjećamo malo manje sami.

Fortin kaže da se također trudila prihvatiti svoje "dramatično drugačije" tijelo nakon što je rodila trojke. "Trebalo mi je gotovo dvije godine da dobijem novu, svježu i lijepu perspektivu mog novog tijela - strije, dodatnu kožu, sve to", kaže Fortin. "Sada mogu pogledati svoje tijelo i vidjeti toliko ljepote. Ova perspektiva zasadila je sjeme strasti kako bi ohrabrila svaku ženu da prihvati svoje tijelo!"

Posjeti missMAMA