Snažna i inspirativna poruka ispod fotografije umornog tate koji spava na bolničkom podu

Facebook
Primjeri ravnopravnog roditeljstva uvijek inspiriraju i oduševljavaju!
Vidi originalni članak

Pitanja o ravnopravnosti roditelja, očeva i majka u odgoju djece uvijek izazivaju raspravu. Većina istraživanja o roditeljstvu u SAD-u anketira majke, dok očevi bivaju zapostavljeni. No, posljednjih godina svjedočimo porastu zanimanja za ulogu oca u odgoju, a jedno je istraživanje istražilo stavove muškaraca i žena o njihovoj relativnoj uključenosti u odgoju djece.

Rezultati istraživanja pokazuju da majke u većoj mjeri smatraju da su upravo one glavne skrbnice djece (70 posto naspram 58 posto muškaraca). S druge strane, očevi češće  zastupaju stav da u odgoju sudjeluju ravnopravno s partnerima, dok majke vjeruju da one ipak više sudjeluju u odgoju.

Sretan Dan očeva Svaki muškarac može biti otac, ali samo neki mogu biti tata

Ipak, ponekad nailazimo i na primjere koji jasno pokazuju da oba partnera sudjeluju ravnopravno u roditeljstvu, što dokazuje i viralna fotografija Sare Duncan. Ona je kamerom zabilježila trenutak u kojem njezin suprug spava na bolničkom podu, a ispod fotografije napisala je i važnu, inspirativnu poruku.

"Ono što neki vide je tata koji spava dok je mama budna i drži svoju usnulu bebu na odjelu hitne medicinske pomoći u 2 ujutro. Ono što ja vidim je tata koji posljednjih mjesec dana spava na tvrdom bolničkom podu nakon 12-satne smjene na poslu, unatoč činjenici da ga je supruga zamolila da ostane kod kuće i odmori, jer nije želio da njegova beba bude sama. Nije želio da njegova supruga mora kroz to prolaziti sama, bez obzira na to koliko je iscrpljen", napisala je.

"Brak i roditeljstvo nisu 50/50. Nekad jesu. Ostali su dani 60/40, 70/30 ili čak 80/20. I morate biti spremni potegnuti kad vaš partner ima naporan dan. To je ljubav. To je muž. To je tata", poručila je. 

Fotografija umornog oca podijeljena je 33 tisuće puta, a poruka koja se krije iza fotografije oduševila je brojne korisnike društvene mreže. Joe, otac s viralne fotografije, radi na cementiranju i šest dana u tjednu radi 12-satne smjene. Nakon posla odlazi u bolnicu gdje je podrška djetetu i supruzi, a ujutro se presvlači u čistu radnu odjeću i vraća na posao. 

Jedno je sigurno, treba nam više ovakvih muškaraca! 

Kolumna: Ivona Vranaričić Tek kad postaneš roditelj, shvatiš da je tvoj tata ipak volio čokoladu

Posjeti missMAMA