Ručak za cijelu obitelj za 30 kn: Tart sa špinatom

Thinkstock
Željka Stošić iz zagrebačkog kluba Papica napominje kako se za 30 kuna može pripremiti kompletan ručak. Razno povrće možete usitniti s ostacima mesa, začiniti i evo prefine salate. Bezbroj je takvih jela, kaže vrsna kuharica
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 100 g masti
  • žličica soli
  • 40 ml hladne vode
  • žumanjak

Nadjev:

  • 100 g svježeg sira
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 150 g špinata
  • 50 g goude
  • 6 fileta srdela
  • jaje
  • sol, papar
  • režanj češnjaka

Priprema:

1. Umijesite tijesto od brašna, soli, žumanjka i malo hladne vode te masti. Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak.

2. Blanširajte špinat pa ga iskosajte. Ohladite i izmiješajte sa sirom, vrhnjem i jajetom te začinite solju, paprom i češnjakom.

3. Rastanjite tijesto i obložite njime dno i rubove kalupa.

4. Ravnomjerno rasporedite nadjev, posložite filete srdela i pospite ribanim sirom.

5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Obiteljski ručak za 30 kuna: Složenac sa šunkom

Siječanjski ručak: Jaja u finom umaku

Posjeti missMAMA