Pedijatri upozoravaju: Što obavezno trebaš pitati kad djecu vodiš na igranje?

Guliver
Donosimo ti 6 važnih pitanja koje bi trebala postaviti roditeljima kod kojih tvoje dijete ide na igranje i druženje
Vidi originalni članak

Igranje s drugom djecom može pomoći djeci da razviju ključne društvene vještine, ali za roditelje to može biti izvor stresa i brige osobito ako je nepoznato mjesto ili domaćin. Bez obzira na to je li dijete dovoljno staro da može ići kod prijatelja, postoje mnoga korisna pitanja koja obitelj može tražiti kako bi svi bili svjesni što se očekuje. 

HuffPost je skupio na jednom mjestu pitanja koje bi pedijatri htjeli da roditelji pitaju prije nego njihova djeca odu na igranje i druženje kod svojih prijatelja.

1. Je li netko imao temperaturu ili neku bolest u posljednje vrijeme?

Kad je sezona gripe ili vodenih kozica u punom zamahu, pametno je pitati je li netko bio bolestan u kući drugog djeteta. Dr. Danis Copenhaver, pedijatrica iz New Yorka prije nego što njegovo dvo godišnje dijete ode na igranje kod prijatelja svaki put pita je li netko u toj kući bio nedavno bolestan ili je li nedavno imao neku virozu, groznicu

namjerno izlaganje 'Vodene kozice party': Je li sigurno namjerno zaraziti dijete?

2. Koliko se gleda televizija ili bilo koji drugi medij?

Postoji mnogo načina na koje možeš otvoriti temu vremena gledanja u ekran. Dr. Basu je predložila da se roditelj raspita kakav je sveukupni plan tijekom igre. To joj pomaže da shvati koliko će se gledati televizija, kompjutori... osim toga treba pripaziti ako će se i gledati tv koji će to biti filmovi? 

3. Imate li trampolin?

Američka akademija pedijatara savjetuje da se kod kuće ne koristi trampolin. Skupina je 2016. objavila informacije o povećanju broja posjeta hitnoj pomoći zbog ozljeda u parku trampolin. Svake godine, pedijatri vide pacijente s ozljedama vezanim uz rekreaciju. "Trampolini me osobno čine nervoznim", rekla je Basu. "Kao pedijatri, od trampolina vidimo samo ozljede poput slomljenih kostiju."

   opasnost za djecu Upozorenje mame nakon teške ozljede sina na trampolinu

4. Ima li kod kuće kućnih ljubimaca i jesu li prijateljski raspoložena?

Djeca i ljubimci: Što roditelji i stručnjaci misle o dijeljenju kreveta?

5. Ima li netko u vašem domu alergiju na hranu? Postoje li ograničenja u prehrani?

Sve što trebate znati o alergijama na hranu i eliminacijskoj dijeti

 

6. Postoji li bazen i koliko je dostupan?

Prema statističkim podacima iz 2012. iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, od 1 od 5 osoba koje umru od utapanja su djeca koja imaju 14 godina ili mlađa. Drugim riječima, ako dijete ima pristup bazenu tijekom igranja, njegov / njezin roditelj bi trebao znati za to. Osim toga, važno je ne samo pitati li postoji li bazen, nego da postoji odrasla osoba koja će ih stalno držati na oku cijelo vrijem dok su u ali i izvan bazena. Većina roditelja će biti na oprezu, ali je važno da postoji samo jedna osoba koja će paziti isključivo na bazen, čak i ako su svi dobro plivači. Osim toga trebali bi isto tako pitati imali li u blizini kuće rijeka ili jezero. 

Suho utapanje Oprez! Dijete se može utopiti i 24 sata od boravka u vodi!

 

Posjeti missMAMA