Ova mama nas je oduševila svojim parodijama na temu mama u grupama!

Instagram
Virtualne grupe uvijek su izvor raznih zgoda, priča, anegdota, ali i smijeha – ovisno u kojoj si ulozi, koliko ti je bitno, kakva si osoba. Grupe u kojima su mame su posebna priča…
Vidi originalni članak

Kad rodiš, često se uključiš u neku od grupa na društvenim mrežama, čisto da čuješ neka druga iskustva, da se povežeš s nekim mamama koje prolaze baš isto što i ti, da vidiš da nisi jedina kojoj je teško. Već tamo se susretneš prvi put s različitim osobnostima, različitim mamama koje možda ne bi upoznala uživo ili im ne bi pridavala posebnu pažnju, a ovdje na neki način dobiju tvoju pažnju.

Luckasti roditelji Mama i tata snimili parodiju „Livin' on a Prayer“ posvećenu nakupinama stvari u kući

Onda kad dijete krene u jaslice, pa vrtić, tamo si u nekoj od grupa za instant dopisivanje. Tamo se isto  nađe puno različitih karaktera, različitih osobnosti, pa nekad zna biti vrlo… zabavno. Još veća zabava zna biti u školskim, razrednim grupama. Toliko da neke mame odluče ne biti dijelom takve grupe, bez obzira na cijenu ne-saznavanja obavijesti na vrijeme. A one koje ostanu u grupi, često imaju koju anegdotu za ispričati o događajima u grupi…

Od tih anegdota jedna je influencerica napravila cijeli niz videa s najrazličitijim parodijama. Abby, odnosno na Instagramu @abbymillenialmom, ima cijeli niz videa u kojima govori o raznim situacijama, raznim mamama, raznim anegdotama… koje svakog nasmiju. Čak i one, sigurni smo, koje su tema tih videa. Nas je itekako nasmijala!

Abby kaže da je ubrzo nakon što se pridružila prvoj mama-grupi shvatila da je tamo iznošenje oštrih prosudbi tamo vrlo često i da nije uvijek argumentirano.

„Sjetila sam se kada sam 2020. godine prvi put ostala trudna sa svojom kćeri, pridružila sam se grupi za trudnice, bila je to jedna od onih grupa za termin poroda, i sjećam se da sam tamo vidjela hrpu ludih stvari”, kaže Abby za Parents.com. „Mame bi postavljale najjednostavnija pitanja, a onda bi im ljudi samo dolazili i rastrgali ih.“

Roditeljska parodija je dobra terapija

Upravo neke od tih stvari kojima je Abby svjedočila u grupama nadahnule su je da stvori videoparodije na njih. U jednoj video parodiji, Abby čita "objavu" mame koja se predstavlja svojoj novoj digitalnoj zajednici dijeljenjem fotografije na kojoj drži ledenu kavu. Zatim dolaze “komentari”:

„Žao mi je, ali nikad ne bih mogao potrošiti 7 dolara na jednu kavu. Svaki dodatni novac koji imam uvijek ide mojoj djeci.”

Abby nastavlja glumeći kolege "komentatore" odmjeravajući njihova mišljenja o svemu, od postavljanja sjedalica u automobilu koje mogu vidjeti u pozadini neke fotografije (ako jako zumiraju) do čistoće automobila onog tko je fotografiju objavio, pa do kalorijskog sadržaja ledene kave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abby (@abbymillennialmom)

U drugoj video parodiji Facebook maminih grupa, Abby se pretvara da je mama i dijeli ideju za grickalice za malu djecu s kolegicama iz grupe.

„Mama, ovo govorim kao mama medvjedica. Moram vas obavijestiti da se u voćnim grickalicama zapravo nalazi crvena boja 40 i da ćete vjerojatno svom djetetu uzrokovati ADHD“, odgovara jedan "član grupe".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abby (@abbymillennialmom)

„Hvala vam što ste posramili nas roditelje koji nemaju vremena napraviti ove promišljene grickalice za svoju djecu. Hvala ti što si nas podsjetila da misliš da si bolja od svih nas. Kako bi bilo da se maknete s interneta, prestanete gubiti vrijeme i počnete živjeti?" dodaje druga.

Sigurni smo da ćete se složiti – smiješno je jer je istinito!

Kad krene… Ova parodija komentara mama na FB grupi je savršeno točna i gotovo uznemirujuće istinita!

Posjeti missMAMA