Naopaka torta s cimetom, jabukama i sočnim biskvitom

Goran Stanzl/PIXSELL
Ono što ovaj jednostavni zimski kolač čini neobičnim je redoslijed slaganja namirnica. Doslovno se slažu naopako. U kalup za tortu prvo se ulijeva karamela, zatim slažu oguljene i narezane jabuke pa smjesa za biskvit
Vidi originalni članak

U božićnom izdanju gastro showa Ljubav ide kroz želudac koji snimamo u suradnji s Lidlom tri kandidatkinje bore se za titulu najbolje slastičarke. Kolačima će probati osvojiti amaterskog kuhara Dubravka Miličića.

Ne volim baš slatko pa ni ne pravim slatke stvari za druge, ali upravo zbog toga sam se prijavila u Ljubav ide kroz želudac kako bih isprobala nešto novo još ove godine, kaže nasmijana Barbara Budić (25). Ovo joj je prvi put da sudjeluje u kulinarskoj emisiji. 

Pogledaj recept u videu:

Barbara je s namirnicama iz Lidla pripremala naopaku tortu - jednostavni,  "zimski" kolač s mnogo cimeta, jabuka i sočnim biskvitom. Ono što ga čini neobičnim je redoslijed slaganja namirnica. Doslovno se slažu naopako. U kalup za tortu prvo se ulijeva karamela, zatim slažu oguljene i narezane jabuke pa smjesa za biskvit. 

recepti Tri fina kolača koje će obožavati cijela obitelj

- Mala je vjerojatnost da ovaj recept ispadne loše, stoga je idealan za osvajanje simpatija, komentirala je naopaku tortu za koju se nada da će osvojiti suca Dubravka Miličića.

- Prvi put mi je torta završila u smeću, ali problem je bio u pećnici. Mijenjala sam Fahrenheite u Celzijusove stupnjeve, a samo je trebalo pećnicu zagrijati na najjačoj temperaturi - rekla je. Barbari inače nije problem spremati jela za drage ljude, a očekuje da žiri bude strog i pravedan. Jedva čeka upoznati i specijalnog gosta emisije.

Rasplet božićnog izdanja Ljubav ide kroz želudac pratite ponedjeljkom, četvrtkom i subotom na YouTube kanalu 24sata.

RECEPTI Pet kolača s orašastim plodovima

Posjeti missMAMA