Mekane griz noklice za najbolju domaću juhu
Domaću pileću juhu jednostavno ne možemo zamisliti bez griz noklica odnosno knedli. Koliko god se činilo jednostavno ih napraviti, ipak je malo teže dobiti lijepe, izdašne i mekane noklice koje se tope u ustima. To su baš one noklice koja je znala umutiti tvoja baka. Kako ih napraviti da ti se ne raspadnu? Trik je u pravom omjeru sastojaka i trenutku u kojem ih ubaciš u juhu.
Donosimo ti jedini recept za noklice koji će ti trebati. Za prave juholjupce i one koji će to tek postati.
Sastojci:
- 100 g griza
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema:
Dobro izmiješati griz, maslac, jaje, sol, papar i oraščić. Odmah oblikovati noklice žlicom i staviti ih u vruću vodu koja ne smije kipjeti. Ako juha/voda ključa, maknuti je s vatre i tek ih onda staviti unutra. Ako ih odmah ne staviš u vruću juhu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja pa će se raspadati. Neka poklopljeno lagano kuha nekoliko minuta, a onda isključiti štednjak i ostaviti da odstoji desetak minuta.
Potraži više recepata na missGASTRO.