Maminu poruku o brizi za sebe trebale bi pročitati sve mame, ali i tate!

Facebook/Jentri Gilbert Nelson
Mama Jentri Gilbert Nelson u svom postu na Facebooku otkrila je koju kodnu riječ koristi kada joj treba vremena za sebe - bez djece, bez supruga...
Vidi originalni članak

Mama troje djece, Jentri Gilbert Nelson, objavila je ranije ovog mjeseca na Facebooku kodnu riječi koju koristi sa suprugom kad joj treba vrijeme za sebe -  bez djece ili bez njega. Objasnila je kako njezin suprug često ide u lov i na početku se jako borila s njegovim čestim izbivanjem iz kuće upravo zbog lova. Ali na kraju su pronašli način na koji to može funkcionirati. Sada kada treba malo vremena samo za sebe i sama ode u lov, što u njenom slučaju znači ugodna, topla kupka, čitanje knjige ili bio što vezano uz opuštanje. 

slažemo se Znanost kaže: Mame trebaju masažu!

Iskreno, ovo je genijalno. I čini se kako se puno ljudi slaže s njom. Otkako je objavljen, njezin post je podijeljen više od 80.000 puta i ima preko 15.000 komentara. U komentarima su se mama označavale druge mame, pa je možda Nelson pokrenula novi trend, a da toga nije uopće ni svjesna. 

Ovo je njen post:

"Idem u lov. Ovo sam ja večeras u lovu. Nema puške. Nema životinja. Ali uvjeravam vas da lovim. Dopustite mi da objasnim. Kad sam upoznala svog supruga prije 9 godina, rekao mi je da često ide u lov. Rekao je da djevojkama s kojima je izlazio u prošlosti nije smetalo njegovo izbijanje zbog lova. Ja sam rekla da ne znam kuhati i da ni ne želim kuhati. Ali to je sasvim druga priča. 

Od tada mi smo se vjenčali, oboje diplomirali pravo i imamo troje prekrasne djece. 

Marlena Sviličić Moram naći vremena za sebe ili ću prolupati!

Neću lagati, borila sam se s mužem zbog njegovog čestog odlaska u lov, pogotovo nakon što smo dobili djecu. Bilo je teško biti sam s djecom tijekom sezone golubica, sezone jelena, sezone pataka i puretine. Trebalo nam je gotovo tri godine da uđemo u koštac s time.

Posljednje dvije godine bile su prilično dobre. Naučili smo se praviti kompromise. Ono što zaista pomaže je da sam počela loviti. Ne s njim. Nije stvarni lov. Ali vikendom, nakon što dođe kući, kažem mu da je moj red na lov, što zapravo znači da odlazim u spavaću sobu i čitam knjigu ili gledam televiziju. Izlazim na večeru sa svojim curama. Ponekad bih tijekom tjedna bio iscrpljena. Jednostavno potpuno istrošena od dana. Doći ću kući i moj će muž pripremiti večeru. Obično operem posuđe, a rutine za spavanje naše djece prepuštam mužu.

21. stoljeće Zašto današnji roditelji 'pregore' zbog roditeljstva?

Ali imam potpuno pravo kada mi stvarno zatreba, a to je obično jednom ili dva puta mjesečno. Samo kažem: "Idem u lov." On se nasmiješi i kimne. Večeras sam u kadi i planiram pročitati knjigu i rano otići u krevet. Nema postavljenih pitanja. Zna da mi treba.

Dame, odvojite vremena za "lov". Muževi, pustite svoje žene da "love" ili "igraju video igre" ili bilo kakav hobi. Volim svog muža, bebe i posao, ali njegujem svoje vrijeme u lovu."

Da mama, hvala što ste nas nadahnuli!

Posjeti missMAMA