Genijala ideja ili ne: Mama u rutinu s djecom uvela 'tiho vrijeme' kako bi sačuvala živce

Shutterstock
Jedna majka prijavila se na forumu za roditelje Mumsnet kako bi otkrila što drugi roditelji misle o njezinom savjetu za godišnji odmor koji joj štedi živce.
Vidi originalni članak

"Ne prestaje"

Ova mama samohrani je roditelj i na more je otišla sama sa svojom djecom. "Sama sam s njima", piše ova mama. "Lijepo se provodimo. Ali, Bože moj - pričanje. Ne prestaje. I stalno im treba moja potvrda - dok ih gledam kako skaču u bazen / rone / bacaju loptu za plažu itd."

Očajna i željna malo odmora od ovog dobronamjernog, ali nemilosrdnog brbljanja, smislila je jednostavan način da vrati ravnotežu na kraju dana.

"Uvela sam tihi sat vremena nakon što se vratimo s plaže", otkriva mama. "I to ozbiljno shvaćam ... Ako pokušaju razgovarati sa mnom, o bilo čemu - odsiječem ih šutnjom."

"Za nekoga tko gleda ovo sa strane - sigurno izgleda grozno", priznaje. "Dijete koje se pokušava družiti s majkom, majka im ne dopušta čak ni da završe svoju prvu riječ, a da im ne kaže da šute. Ali jednostavno drugačije ne ide.

Nerazuman ili totalni genij?

Pitala je ostale korisnike foruma je li ova ideja dobro ili je otišla malo predaleko?

Gotovo svaki roditelj koji je odgovorio mislio je da je to izvrstan način upravljanja energetskim razinama i srećom ove obitelji. Neki roditelji kažu da to rade čak i kada nisu na praznicima!

"Svakodnevno imamo tišinu, ali nazivamo je  tihim vremenom. U našim sobama možemo čitati, crtati, pisati ili odmarati oko sat vremena", otkrila je jedna mama. "Svi uživamo u tome. I djeci odgovara da im nitko ne smeta i da imaju svoj mir." 

"To vam nije praznik kad ste samohrani roditelji, to je jako naporno", istaknuo je netko drugi. "Uživajte u tišini tog sata i osjećat ćeš se ponovno živom nakon toga."

"Vaše pravilo u trajanju od jednog sata izgleda vrlo fer sve dok ste objasnili zašto i ne zvuči poput grozne kazne", napisao je drugi korisnik Mumsneta. "Mislim da je to odličan način da vam omogući da dišete i ostanete zdravi."

uspješne navike 14 jednostavnih tajni sretnih mama

"Previše strogo"

No, nekoliko se roditelja zabrinula da je ova strategija za koju kažu da je prestroga i da bi mogla utjecati na to kako će ta obitelj komunicirati u budućnosti.

"Želim da mi u budućnosti mogu bilo što reći", objavio je jedan roditelj. "Ako ih učite da ponekad ne mogu razgovarati s vama, bojao bih se da ne bi razgovarali s vama kad bi im to trebalo jednog dana."

"Tiho vrijeme nije u redu, previše je surovo”, napisao je jedan ne ljubitelj ove metode.

Ovoj mami je laknulo što je dobila puno komentara podrške. "Hvala vam svima, stvarno to znači", rekla je podržavajućim Mansnet komentatorima. "Taj sat me oporavi i pripremi za drugu rundu!".

I sigurno je to krajnji cilj? Sretna mama, sretna djeca!

stop posramljivanju 'Umjesto brata ili sestre sinu sam dala zdravu i sretnu mamu'

Posjeti missMAMA