Mama Robot: Poželim biti luk i odapeti i jednog i drugog van iz kuće

Privatni album
Ali, ja se debljam! – panično sam povikala, nadajući se da će mi dati podršku oko „nekuhanja“. Ne deblja kuhano, nego gumeno! Neku večer si pojela cijelu vrećicu gumenih bombona, pokopao me Bolji Polovac
Vidi originalni članak

Luk i strijela

Negdje sam pročitala da roditelji trebaju biti poput luka. A djeca poput strelica. Kad dođe vrijeme, luk će strelicu odapeti u svijet. Nevjerojatno je koliko puta, samo u jednom danu, poželim biti luk i odapeti i jednog i drugog van iz kuće. 

Ovo više stvarno nema smisla, razmišljam dok slušam kako se Prvorođeni i Drugorođena svađaju i časte kojekakvim izrazima tipa „mrzim te“, „debela, debela“, „želim drugog brata“ i slično. 

Kristina Fabris Kako kćeri treniraju moje strpljenje

Na sreću brzo su se stišali. Drugorođena krenula vježbati trubu, a Prvorođeni odlučio pratiti je na tamburi. Zvučali su isto kao malo prije u svađi, totalno raštimano i grubo, a ja sam im, skroz nepedagoški, to i rekla. „Mama, ti imaš premalo sluha da možeš o tome govoriti!“, rekao mi je Prvorođeni, a Drugorođena je razočarano i oštro procijedila kroz zube: „Ti stvarno ne znaš s djecom!“ Kako god okrenem, ja sam kriva. 

Uvod u ostavinsku raspravu

Prvorođeni se ponaša kao da je ministar financija. Stalno zbraja nekretnine, popisuje, kombinira tko što ima, kolika je cijena ovoga i onoga. „Što ćete ti i tata meni ostaviti u nasljeđe?“ pita me neki dan. „Pa isto ono što su meni ostavili moji roditelji - radne navike!“ odgovaram i gledam mu zabezeknuto lice. Vidim da mu nije drago, ali što će mu nekretnine kad mu s njima ne gine porez, pa mu je ova varijanta s radnim navikama puno bolja. 

montessori metoda Tablica kućanskih poslova primjerenih dobi djeteta

Kuhanje naše svakodnevno!

Prvorođeni je meni i Drugorođenoj rekao da smo debele. Baš u trenutku kad sam ozbiljno počela razmišljati o tome ima li smisla ovo moje svakodnevno „dinstanje“ i kuhanje.  Ozbiljno iščitavam kuharice, ionako najviše vremena provodim za štednjakom i sudoperom.      

Čitam, tako, neki dan intervju s piscem XY koji je i savjetnik za zdravu hranu i zdrav život. Iz intervjua se može zaključiti da nam, zapravo, ne trebaju ni štednjak ni frižider. I što će nam, uopće, kuhinja u modernom domu? Odmah sam to prepričala Boljem Polovcu koji me sasjekao u korijenu s izjavom da naš dom NIJE moderan, tako da i kuhinja i štednjak ostaju. 

Ali, ja se debljam! – panično sam povikala, nadajući se da će mi dati podršku oko „nekuhanja“. Ne deblja kuhano, nego gumeno! Neku večer si pojela cijelu vrećicu gumenih bombona, pokopao me Bolji Polovac.      

Tema s foruma 5 stvari koje nas živciraju kod muževa

Posjeti missMAMA