Preslatko: Wellness samo za bebe!

Instagram/ BabySpaPerth
Svi su ponekad poželjeli otići na dobru masažu i opuštanje u kakvoj kupelji, sauni ili bazenu. Sada su i bebe u mogućnosti napraviti isto
Vidi originalni članak

Svaka mama voljela bi otići na barem jedan dan u toplice kako bi malo pobjegla od svakodnevnih obaveza podizanja svoje djece, ali što ako se ispostavi da je zapravo jedan dan u toplicama za bebe pravi trik za opuštanje? Je li to ono što smo svi čekali?

Aromaterapija za djecu Jednostavan način da umirite bebu i ojačate joj imunitet

U Perthu u Australiji postoji Baby Spa, wellness dizajniran upravo za bebe stare minimalno dva dana, a maksimalno šest mjeseci. To je jedan jedini wellness te vrste. Roditelji su ohrabreni da sudjeluju u opuštanju svog djeteta masažama, te ih mogu nadzirati dok se opuštaju u hidroterapijskim kupeljima ispunjenim toplim i opuštajućim vodama. Tvrtka tvrdi kako takve kupelji mogu poboljšati kardiovaskularni sustav bebe.

istraživanje Otkriven još jedan razlog zašto plivanje pomaže razvoju beba

Ovaj plutajući kolutić The Bubby sigurno će zazvati vaše čuđenje, međutim, ne brinite jer oni su savršeno sigurni.

Prema web stranici Baby Spa: The Bubby je veoma detaljno ispitan i savršeno je udoban za bebu. Kroz 40 godina razvila ga je profesionalna učiteljica plivanja Laura Sevenus, a nedavno pokrenut wellness u Perthu je jedini objekt u svijetu koji koristi njezin patentirani plutajući uređaj."

Zaposlenici u Baby Spa tvrde da ova vrsta opuštanja potiče povezivanje koje je važno za bebinu sposobnost za učenje. Također tvrde da masaža beba potiče stimulaciju probavnog i krvožilnog sustava, smanjuje nelagoda od opstipacije i grčeva.

Komunikacija dodirom Korak po korak upute za masažu bebe

Znanstvenici podupiru tu tvrdnju. Prema Klinici Mayo, masaža beba može ojačati povezanost roditelja i djeteta, te pozitivno utječe na dječje hormone koji kontroliraju stres, a pomoći će i u smanjenju plača. Iako su potrebna daljnja istraživanja, ona ukazuju na to da bi masaža novorođenčeta, koja uključuje umjereni pritisak, mogla poticati rast nedonoščadi.

Za samo sat vremena tretmana, prednosti svakako zvuče kao odlična prilika za roditelje i za njihove bebe. Ova vrsta opuštanja svakako potiče obnavljanje energije kako bi bili spremni za daljnje zajedničke pustolovine.

Povezivanje s bebom Nježna masaža pomaže boljem razvoju bebe

Posjeti missMAMA