Pogled iznutra: Kako izgledaju majčine grudi pune mlijeka

Instagram/milkymamallc
'Ovo je pogled na grudi iznutra. Možete jasno vidjeti mliječne kanaliće i žlijezde. Također možete vidjeti zašto je tako važno da beba zahvati cijelu areolu, a ne samo bradavicu'
Vidi originalni članak

Ilustracija koja je nedavno objavljena na Instagramu pokazuje kako se majčino mlijeko stvara u ženskom tijelu te kako zapravo izgledaju nevjerojatni mliječni kanalići

kako se mijenjaju GRUDI

Ženska tijela su nevjerojatna

"Naša tijela su nevjerojatna", napisala je udruga savjetnica za dojenje Milky Mama na Instagramu. "Ovo je pogled na grudi iznutra. Možete jasno vidjeti mliječne kanaliće i žlijezde. Također možete vidjeti zašto je tako važno da beba zahvati cijelu areolu, a ne samo bradavicu."

Nevjerojatan dokaz iscjeljujućih moći majčinog mlijeka

Anatomija dojke

Na vrhu dojke je bradavica, izbočena tvorba promjera i visine oko centimetar, kroz koju izlaze izvodni kanali mliječne žlijezde. Oko bradavice je kružno pigmentirano područje, a samu dojku oblikuje žljezdano tkivo mliječne žlijezde uloženo u vezivnu stromu i obloženo masnim tkivom.

Tkivo dojke pruža se duboko u pazuh, do dijela koji se naziva Spenceov rep. Limfni čvorovi koji dreniraju tkivo dojki također se nalaze u pazuhu. Kad žena rodi i mlijeko joj počne dotjecati, može upadljivo nateći ispod pazuha jer se tkivo dojke puni mlijekom u tom području. 

Preuzeto iz knjige 'Žensko tijelo, ženska mudrost' poznate američke stručnjakinje za žensko zdravlje, ginekologinje dr. Christiane Northrup, u izdanju Planetopije.

video Živo tekuće zlato: Snimka majčinog mlijeka fascinirala milijune gledatelja

 

Posjeti missMAMA