'Nakon treće bebe, napokon se ne sramim svog tijela'

Instagram/raisingyoungloves
Mama troje djece zapanjila je i inspirirala druge nakon što je podijelila fotografiju svog tijela samo par sati nakon poroda
Vidi originalni članak

Mama troje djece, Elise Raquel, htjela je pokazati kako stvarno postporođajno tijelo izgleda, u svom najranjivijem, nepromijenjenom obliku. Samo par sati nakon što je rodila svoje treće dijete, mama iz Australije htjela je pokazati koliko trudnoća može promijeniti žensko tijelo, čak i kada više nije trudna.
 

Uz fotografiju je napisala: "Hajmo razgovarati o tijelima poslije poroda! Zamolila sam fotografkinju da snimi ovu fotografiju par sati nakon poroda kad sam bila u najranjivijem i najosjetljivijem stanju. Osjećala sam bol i bila preplavljena emocijama. Ushićena jer sam upravo rodila našu prekrasnu djevojčicu, osnažena i ponosna na ono što smo tijelo i ja upravo napravili!", napisala je mama i dodala kako je čudan osjećaj, čak i kad ste to prošli već tri puta, pogledati dolje i dalje vidjeti trbuščić iako već držite bebu u naručju.

gubitak kilograma Dani, tjedni, mjeseci: Kako se trbuh smanjuje nakon poroda?
 

"Nije lako doći doma s bebom i dalje nositi odjeću za trudnice. Sa svojim prvim djetetom, bila sam ustrajna u tome da se brzo oporavim nakon trudnoće. Svi su mi govorili: 'Mlada si, izgubit ćeš kilograme iz trudnoće jako brzo!' No, znate što? Nikad nisam. Trebale su mi tri bebe da napokon shvatim da postporođajno tijelo nije nešto što trebam skrivati! Više sam nego ponosna na ono što mi je ovo tijelo podarilo."

promjene na tijelu Kako porod mijenja tijelo

Elise je istaknula kako je zahvalna na svom tijelu i kako ga se napokon više ne srami, a drugim mamama poručila je da slijede njezin primjer: "Trebamo slaviti postporođajna tijela, u svoj njihovoj slavi. Žensko tijelo je nevjerojatno i iznimno sam ponosna na ono što je moje učinilo!"

Posjeti missMAMA