'Dala sam sve od sebe': Snažna fotka pokazuje sve emocije oko prestanka dojenja

Instagram/mayavorderstrasse
Na dvije fotografije mama je u istoj pozi s emotivnim izrazom lica, ali jedna fotografija pokazuje prvo dojenje kćeri ikad, dok druga prikazuje posljednji put kad hrani kćer iz svoje dojke. Njeno lice i priča potvrđuju koliko je i prekid dojenja emotivno iskustvo za ženu, isto kao i početak
Vidi originalni članak

Dojenje nije lako. Ali nije ni odvikavanje. Zato je ova snažna fotografija mame iz Brazila, Maye Vorderstrasse, postala viralna. Njezin muž napravio je kolaž od dvije fotografije, prve na kojoj je prvi put ikad dojila njihovu drugu kćer, a pored je stavio fotku dvije godine nakon, posljednji put kad je nahranila njihovu kćer iz svoje dojke. No nije samo fotografija snažna, već i komentar koji je napisala Maya u kojem je podijelila svu svoju emotivnu borbu s odvikavanjem i trikove koje je koristila kako bi olakšala ovu veliku promjenu svojoj najmlađoj kćeri.

realnost dojenja 'Ponekad poželim skinuti dojku sa sebe kako bih se odmorila'

"Prvi i zadnji put kad sam ikad dojila svoju prekrasnu kćer.

Nisam znala da se netko može osjećati tako ponosno i tako slomljeno u isto vrijeme, upravo sada sam u hormonalnom, emotivnom i mentalnom neredu. Bilo mi je jako teško podignuti ruku jer sam se borila s nekontroliranim plačem. Ova slika znači da više nikad neću dojiti svoju kćer. Dojila sam tako dugo da više ne znam kako je to ne dojiti.

Dok sam pogledala iza kamere, Tim je plakao kao što ga nikad nisam vidjela da plače, onako baš je snažno jecao. Bila sam joj utjeha, njezino sigurno mjesto i nadam se da me još uvijek vidim tako. S napunjene dvije godine konačno ima svoj krevet u sobi koju dijeli sa sestrom. Hazel smo kupili prvi krevet, koristila smo sve što smo našli kako bi joj odvratili pozornost, grickalice i nove igračke kako bi joj skrenuli pažnju od dojenja. Tim je potpuno preuzeo uspavljivanje, uključujući noćna buđenja. Zatvaranje poglavlja je bolno, ali nadam se da će novo razdoblje u našim životima biti posebno na drugačiji način. Kroz ovaj korak sazrijevanja, osim što će ona rasti neovisnija, i ja ću dobiti toliko potreban odmor. 

iskrena mama Glumica o prestanku dojenja: 'Bila sam doslovno pred slomom'

"Dala sam sve od sebe", rekla sam Timu. Zagrlio me i odgovorio: "Ne, dala si sve od sebe jer si joj dala cijelu sebe".

Volim svoju obitelj i zahvalna sam za posebne i nezaboravne trenutke poput ovih, hvala Timu što si inzistirao da se fotografiram ovako, ovo ću čuvati zauvijek", napisala je mama Maya.

Kako bebu odviknuti od dojenja?

Posjeti missMAMA