Zimska slastica: Pita od jabuka i rogača

Thinkstock
Vratite u kuhinju zaboravljenu namirnicu koja mirisom vraća u djetinjstvo. Rogač raznim pudinzima i kolačima daje finu aromu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • jaja
  • 250 g pšeničnog bijelog brašna
  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 125 g mljevenog rogača
  • 1 žlica griza
  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 4 cijele jabuke
  • 100 g meda

Priprema:

1. Od brašna, jednog jaja i jednog žumanjka, šećera i maslaca napravite prhko tijesto. Pustite ga da se odmori, a u međuvremenu mljeveni rogač pomiješate s ostatkom šećera, mlijekom, jajima, grizom u jednoličnu masu.

2. Jabuke ogulite, prepolovite i odstranite koštice. Tijesto razvaljate i složite u kalup za torte, uzdignete stranice i u to nalijete smjesu od rogača.

3. Jabuke narežete na ploške i poredate gore. Stavite u pećnicu na 170 stupnjeva da se peče otprilike jedan sat. Kad je pečeno vadite van i premažete medom. Kod serviranja dodajte još malo tučenog slatkog vrhnja i čokolade po želji.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA