Zašto se moje dijete znoji dok spava?

Thinkstock
Zabrinuta mama pita se zašto se njena djevojčica stara tri i pol godine znoji dok spava. Pročitajte što o tome misli pedijatrica Mirjana Kolarek Karakaš
Vidi originalni članak

Imam curicu od 3,5 godine. Zdrava je, napredna, brbljava i sve pozitivno što ide uz to. Međutim, od rođenja se jako znoji dok spava. Uopće nije bitno je li ljeto, zima, proljeće ili jesen. Prvih sat vremena sna ona je potpuno mokra. Klima nam je blaga zimi, sobu ne grijem nikada, ne pretrpavam je pokrivačima. Pedijatrica kaže da nema problema dok je dijete zdravo i veselo, no ja ju i dalje presvlačim nakon sat vremena sna.

ljetne temperature Beba i ljetne vrućine: Koliko toplo je pretoplo za bebu?

Problem jačeg znojenja djece često je pitanje roditelja. Obično se radi o zdravom djetetu. Odgovor najbolje može dati liječnik koji o njemu skrbi. Jedan od mogućih razloga je slabokrvnost te nije na odmet kontrola željeza u krvi.

Ako dijete normalno raste i razvija se, nema mjesta panici, no ja bih osobno napravila krvnu sliku kao minimum pretraga. O potrebi kontrole šećera u krvi i hormona štitnjače neka odluči vaša pedijatrica prema kliničkom pregledu i anamnestičkim podacima, tj. jesu li te bolesti prisutne u obitelji. 

Nedostatak željeza Kako prepoznati anemiju kod djeteta?

 

Posjeti missMAMA