Zapečeno povrće: Složenac od mesa, brokule i cvjetače
Kombinacija mljevenog mesa, povrća i preljeva od vrhnja, jaja i mlijeka uvijek mami mirisom i okusom
Sastojci:
- 500 grama cvjetače (listovi i cvijet)
- 500 grama brokule (vrhovi s cvijetom)
- 500 grama mljevenog mesa
- 100 ml kiselog vrhnja (10% masti )
- 3 žlica mlijeka ( 3.3% masti )
- 2 jaja
- 4 režanj češnjaka
- 1 žlica pasirane rajčice (passata)
- svježe mljeveni papar
- sol
- peršin
Priprema:
1. Cvjetaču i brokulu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite i krupno narežite.
2. Češnjak nasjeckajte, dodajte meso, papar i pire od rajčica. Kad se isprži, maknite s vatre i umiješajte peršinov list.
3. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu povrća, preko toga meso pa preostalu količinu povrća. Umutite jaja i vrhnje, dodajte tri žlice mlijeka i prelijte složenac. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.