Zapečeno povrće: Složenac od mesa, brokule i cvjetače

Thinkstock
Kombinacija mljevenog mesa, povrća i preljeva od vrhnja, jaja i mlijeka uvijek mami mirisom i okusom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 grama cvjetače (listovi i cvijet)
  • 500 grama brokule (vrhovi s cvijetom)
  • 500 grama mljevenog mesa
  • 100 ml kiselog vrhnja (10% masti )
  • 3 žlica mlijeka ( 3.3% masti )
  • 2 jaja
  • 4 režanj češnjaka
  • 1 žlica pasirane rajčice (passata)
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • peršin

Priprema:

1. Cvjetaču i brokulu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite i krupno narežite.

2. Češnjak nasjeckajte, dodajte meso, papar i pire od rajčica. Kad se isprži, maknite s vatre i umiješajte peršinov list.

3. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu povrća, preko toga meso pa preostalu količinu povrća. Umutite jaja i vrhnje, dodajte tri žlice mlijeka i prelijte složenac. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. 

Posjeti missMAMA