Zapečena cvjetača koju će i djeci jesti
Cvjetača pripremljena na ovaj način vrlo je ukusna čak i djeci koja je ne bi pojela samo kuhanu. Osim cvjetače ovako možete pripremiti i brokulu, a prije toga je skuhajte na pari
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 3 šalice kravljeg mlijeka
- 2 žlice pšeničnog bijelog brašna
- 180 grama punomasne goude
- 180 grama kozjeg sira
- 0.5 šalice parmezana
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 cvjetača (listovi i cvijet)
- list peršina
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 170°C. Ulijte mlijeko u lonac i ostavite da provrije. Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno i ostavite na vatri minutu. Polako dodajte mlijeko, pojačajte vatru do kraja i kuhajte od tri do četiri minute uz miješanje tako da se smjesa zgusne.
2. Maknite s vatre pa dodajte naribanu gaudu, pola kozjeg sira i pola parmezana. Začinite solju i paprom te promiješajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte još toplog mlijeka.
3. Pomiješajte smjesu sa sirom i cvjetaču pa sve stavite u vatrostalnu posudu. Zatim pospite ostatkom parmezana i kozjeg sira. Pecite oko 50 minuta. Pospite peršinom.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr