Izluđuje te čekanje na semaforu? Ideje za zabavne igre za male i velike

Thinkstock
Obiteljska putovanja ili put do škole može biti vrijeme kada se roditelji djeca odlično zabavljaju. Kako se možeš igrati sa svojim mališanima otkrij u našem članku
Vidi originalni članak

Obiteljsku zabavu ne treba ograničavati samo na kućni prostor ili parkove, a zabava i različite igre mogu biti i vrlo edukativne čak i automobilu. Donosimo ti različite prijedloge za manju i veću djecu:

Igra grad/država

Iako je ovo igra koju igraju starija djeca, možeš je pokušati igrati i s mlađima. Jedna osoba zamisli grad ili državu i ispriča tri stvari vezane za taj grad ili državu dok ostali pogađaju o kojoj se državi ili gradu radi. S mlađom djecom možeš se igrati malo jednostavniju verziju ove igre, možete pogađati sve države na neko slovo koje ste zadali, na primjer svi poznati gradovi na slovo C, a uz malo mašte osmisli svoju verziju ove igre. 

Igra brojeva

Reci djeci da si zamislila jedan broj između brojeva __ i __, ovisno o dobi djeteta. Oni potom imaju tri pokušaja da pogode broj koji si zamislila. Na taj način zajedno vježbate matematiku i snalaženje u apstraktnom svijetu brojčica.  Kako bi djecu motivirala da se lakše zabave brojevima možeš im kao nagradu dati Lizzy bombone u obliku medvjedića, puni vitamina i minerala bit će prava mala okrjepa nakon igre s brojevima.

Abeceda

Odlična igra za djecu nižih razreda osnovne škole. Prva osoba kaže "A kao ___" dodajući bilo koju riječ koja počinje sa slovom A. Npr. "A kao avion". Druga osoba u autu potom mora izmisliti riječ na slovo B, primjerice, "B kao bazen", a treća osoba treba nastaviti s riječi koja sljedeća ide po abecedi i tako u krug dok ne dođete do kraja abecede, odnosno slova Ž. Probaj s djecom na ovaj način vježbati abecedu, ali tako s njima učiš i različite riječi. 

Tko prvi pisne

Jedna vrlo stara igra u dječjem svijetu koju su odrasli često koristili kada su htjeli da mali brbljavci budu tihi. Ova igra u društvu djece obično ne traje dugo, ali ju svakako vrijedi isprobati. Naravno, s obzirom da je mališane teško navesti na tišinu ponudi im nagradu. Koje dijete ne voli lizalice? Ponudi mu Lizzy Tusol® lizalicu i možda će tišina biti duža.

Registarske pločice

Isprintaj ili ispiši popis gradova koji imaju registarske pločice u Hrvatskoj i tko primijeti najviše različitih registarskih pločica je pobjednik i naravno ludo se zabavi i uživaj u smijehu i veselju svoje djece.

Posjeti missMAMA