Za velike i male: Lagana torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom

Freepik ; Torta s grčkim jogurtom
Ako ti u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemaš ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristi ga za pripremu torte
Vidi originalni članak

 Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom. 

Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.

Sastojci:

  • 500 ml grčkog jogurta
  • 100 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • Graham krekeri (10-ak komada)
  • 3 žlice bademovog mlijeka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti.
  2. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa.
  3. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi.
  4. Peci 30 do 40 minuta. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan. 

Pusti da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!

Više recepata potraži na portalu missGastro.

Posjeti missMAMA