Veselje za djecu: Obilazak Zoo vrta pod vodstvom Djeda Mraza

Zoološki vrt
U subotu u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje adventski program. Do Božića će građani Vrt moći upoznati pod vodstvom Djeda Mraza, a u Insektariju razgledati izložbu crteža biologinje Tee Ronte
Vidi originalni članak

Ove se godine prvi put u Zoološkom vrtu grada Zagreba organizira poseban adventski program. Cijeli će Vrt biti prigodno uređen dekoracijama od prirodnih materijala, a posjetitelje uz blagdanski ugođaj očekuju i mnogobrojni edukativni sadržaji.

Svaki će se dan građani moći susresti s alpakom Jasperom. Pored paviljona za majmune u 11.15 sati hranit će ga njegovi timaritelji. Posebno zanimljivo u Vrtu će biti vikendom. U Tropskoj kući i Traperskoj kolibi održavat će se edukativni kutci, a u novom Edukacijskom centru tematske radionice.

Napravite obiteljski adventski kalendar koji će zabaviti mališane svaki dan!

Posjetitelji će se moći uključiti u Adventsku avanturu, obilazak Vrta pod vodstvom Djeda Mraza. Kroz njegovu te priču djelatnika Vrta posjetitelji će moći doznati mnoštvo pojedinosti o stanovnicima Vrta. Neke od njih, male i bezopasne, moći će i dodirnuti. Djed Mraz iz Božićnog sela, smještenog na Zebrinu trgu, radnim danom u obilaske kreće u 11, a subotom i nedjeljom u 11 i 14 sati.

U Insektariju posjetitelje očekuje izložba crteža Tee Ronte, mlade biologinje koja je na papir prenijela svoj doživljaj najzanimljivijih stanovnika maksimirske šume.

"U Zoološkom mi se vrtu pružila prilika da životinje fotografiram te potom ljubav prema njima zbog koje sam i postala zoologinja, pretočim na papir koristeći omiljenu crtačku tehniku – olovku“, kazala je Ronta.

Inače, životinje se ne brinu zbog najavljenog zahlađenja. Gmazovi uživaju u toplini Tropske kuće, a lavlja obitelj voli protegnuti noge na svježem zraku.

Posjeti missMAMA