Ukusna savijača sa sirom i jagodama

Thinkstock
Kombinacija lisnatog tijesta s jagodama i sirom jednostavno je ukusna, razveselit će sve ukućane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 pakiranje smrznutog lisnatog tijesta
  • 100 grama jagoda
  • 100 grama svježeg sira
  • 3 jaja
  • 150 grama maslaca
  • 120 grama šećera
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žutanjak

 Priprema:

1. Ostavite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi 30-60 minuta.

2. Propasirajte sir pa ga izmiješajte s vrhnjem, šećerom, vanilin šećerom i umućenim jajima. 

3. Operite jagode, očistite od peteljki i razrežite na četvrtine. Stavite u cjedilo da se ocijede.

4. Razdijelite tijesto na pola. Jednu polovicu tijesta slažite jedno na drugo i razvaljajte u četverokut 35-40 cm. Rasporedite nadjev od sira po sredini tijesta. Posložite po njemu jagode. 

5. Razmućenim žumanjkom premažite rubove i prebacite ih preko nadjeva.

6. Razvaljajte drugu polovicu tijesta, narežite ga na šire trake, premažite žumanjkom i lagano prebacujte jednu preko druge na savijaču.

7. Stavite je u lim i ostavite 15 minuta da miruje. Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite savijaču 40-ak minuta.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA