Top 10 jadranskih plaža za djecu

Zvonko Kucelin
Sastavili smo za vas popis plaža na Jadranu koje su idealne za odmor i igru s vašim mališanima. Neke od njih imaju bogatu ponudu zabavnih sadržaja za djecu, ali i odrasle, pa su i jako dobro posjećene, a na nekima još uvijek nema gužvi i najveća im je prednost prirodna ljepota. Glavni kriterij kod sastavljanja ove liste bili su dostupnost, lagani ulaz u vodu za djecu i hlad. Uključite se u naš forum i otkrijte nam koje su vaše najdraže obiteljske plaže!
Vidi originalni članak

Zaton, Zadar

Dugačka pješčano-šljunčana plaža koju već godinama toplo preporučuju mnogi roditelji. Osim plitkog mora i borove šume, nudi velik broj aktivnost za roditelje i djecu. No, treba napomenuti da se ulaz na tu popularnu plažu s Plavom zastavom naplaćuje.

Veli žal, Lošinj

Šljunčana plaža okružena je gustom borovom šumom i nalazi se u Sunčanoj uvali, a ima i Plavu zastavu. Ima lagani ulazak u mora pa je izuzetno pogodna za obitelji s djecom. Osim toga, nudi se i bogata ponuda zabavnih i ugostiteljskih sadržaja.

Dražica, Biograd

Šljunčana plaža čiju čistoću mora i kvalitetu usluge jamči Plava zastava. U pozadini plaže nalazi se gusta borova šuma što je, uz dostupnost i blagi ulaz u more, čini pogodnom za obitelji s djecom. Nudi pregršt zabavnih sadržaja za djecu i odrasle.

Rajska plaža, Rab

Ova pješčana plaža dugačka je oko dva kilometra, a nalazi se na sjevernom dijelu Raba, u mjestu Lopar. Osim što je izuzetno pogodna za djecu zbog plićaka i laganog ulaza za djecu, nosi i Plavu zastavu. Ima tuševe, kabine, razne zabavne sadržaje, a u blizini se nalazi i sportski centar.  

Sakarun, Dugi otok

Pješčana plaža nalazi se na sjevernom dijelu Dugog otoka. Zbog kristalno čistog mora okruženog borovom šumom te laganog ulaza, Sakarun je izuzetno pogodan za roditelje s djecom. More je vrlo plitko u duljini od čak 400 metara od obale.

Slanica, Murter

Nalazi se u mjestu Murter. Dio plaže je pješčan, dok je dio betoniran i stjenovit. Plaža je pogodna za djecu jer ima lagani ulaz, a more je plitko čak 30-ak metara od obale. U neposrednoj blizini plaže nalazi se i dječji park te drugi sadržali za djecu i odrasle.

Soline, Hvar

Prekrasna šljunčana plaža nalazi se na sjevernoj strani otoka u mjestu Vrboska. Čisto more, lagani ulaz te borova šuma ovu plažu čine jako popularnom za obitelji s malom djecom. U blizini se nalazi i teren za odbojku te restoran.

Punta rata, Brela

Šljunčana plaža koja je izabrana među 10 najljepših plaža na svijetu. Sitni šljunak, lagani ulaz te gusta borova šuma iznad plaže čine ovu plažu u Brelima izuzetno poželjnim odredištem za roditelje s malom djecom. Iznad plaže nalazi se i duga šetnica te brojni ugostiteljski objekti, a na plaži se mogu unajmiti i brojni sportski rekviziti. 

Vela Pržina, Korčula

Najveća prirodna pješčana i jedna od dvije najpopularnije plaže u mjestu Lumbarda na južnoj strani Korčule. Zbog pijeska, plićaka i laganog ulaza pogodna za djecu, a nudi i druge sadržaje za mališane i roditelje.

Vučine, Pelješac

Šljunčana plaža smještena je u uvali Žuljana na južnoj strani poluotoka Pelješca. More je vrlo čisto i plitko, a na plaži ima i hlada pa je pogodna za djecu. Podmorje je bogato špiljama pa je ova, prema tvrdnjama mnogih, jedna od najljepših plaža na južnom Jadranu omiljena destinacija i roniocima. Na plaži se nalazi i restoran.

Posjeti missMAMA